BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te Fethullah Gülen kavgası

AK Partili milletvekilleri CHP'lileri Gülen Cemaati ile görüşmekle, suçlayınca Meclis'te tansiyon yükseldi.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda torba yasa tasarısının görüşmeleri sırasında AK Parti ve CHP'liler arasında Fethullah Gülen tartışması yaşandı.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın, "torba tasarı" üzerindeki konuşması sırasında AK Parti sıralarından, "Sizin genel başkanınız ABD'de kimlerle görüştü?" diye laf atıldı. Sataşma gerekçesiyle kürsüye, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi geldi.

TATLI BERABERLİK SÜRECEKTİ

Hamzaçebi, AK Parti sıralarına dönerek şunları söyledi:

"Biz Amerika'ya sizin gibi Başbakan Yardımcısını gönderip Pensilvanya'da hoca efendiye 'bir emrin var mıdır' diye sormadık. Balkon konuşmasından sonra Pensilvanya'ya teşekkür konuşması yapmadık. Beraber namaza durduğunuz, secdeye vardığınız, camileri paylaştığınız, muhterem sıfatı ile andığınız kişileri bugün sahte peygamberlikle suçluyorsunuz. Ne zamandır suçluyorsunuz? Bakanlarınızla ilgili suçlamalar ortaya çıkınca suçladınız. Sahtecilik de yüzsüzlük de iki yüzlülük de sizde. Bakanlara yönelik o soruşturmalar olmasaydı kimseyi sahte peygamberlikle suçlamayacaktınız, o tatlı beraberlik devam edecekti. Ne zamanki yolsuzluğun hedefi oldunuz, cezaevi kapısı gözüktü, o zaman korktunuz, başınız aklınıza geldi. Böyle bir iki yüzlülüğü bugüne kadar hiçbir hükümet yaşamadı."

''BU KONUŞMAYI YADIRGADIM''

Hamzaçebi'nin ardından da AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın bu kez sataşma gerekçesiyle söz alarak konuştu. Hamzaçebi'nin konuşmasının doğru bir konuşma olmadığını ifade eden Aydın, "Kişi kendisinin aynasıdır. Kimse bu grubu iki yüzlülükle suçlayamaz. Bu konuşmayı yadırgadım. Eğer bir yolsuzluk varsa sonuna kadar gidilsin ama kalkıp da ne olduğu belli olmadan, soruşturmanın gizliliği ilkelerini ihlal ederek bütün bir camiayı suçlamak haksızlıktır" dedi.