BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

RTÜK vatandaşları uyardı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ikramiye çekilişi ve elektronik cihaz sayımına yönelik herhangi bir anket yapılmadığını bildirerek, v...

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ikramiye çekilişi ve elektronik cihaz sayımına yönelik herhangi bir anket yapılmadığını bildirerek, vatandaşları anket adı altında para talep eden ya da kişisel bilgilerini isteyen dolandırıcılara karşı uyardı.
RTÜK tarafından yazılı açıklamada, ikramiye çekilişi ve elektronik cihaz sayımına yönelik herhangi bir anket yapılmadığı bildirildi. Açıklamada, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na telefon veya bilgi edinme yoluyla yapılan başvurulardan son günlerde kendilerini RTÜK personeli olarak tanıtan bazı kişilerin vatandaşları telefonla arayarak tasarım cihazı veya hediye gibi ikramiyeler kazandıklarını bildirdikleri ve noter masrafı adı altında vatandaşlardan para talep ettikleri, bazı kişilerin ise RTÜK anketörü olduklarını söyleyip elektronik cihazların sayımını yaptıklarının öğrenildiği belirtildi.
Kurum tarafından gerek kendi bünyesinde, gerekse hizmet satın almak yoluyla hiçbir şekilde çekiliş yapılmadığına dikkat çekilen açıklamada, "Evlerdeki elektronik cihazların tespitine yönelik bir anket çalışmamız da bulunmamaktadır. Bu itibarla vatandaşlarımızın herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalmamaları için kendilerini RTÜK çalışanı olarak tanıtarak noter masrafı, komisyon veya başka bir ad altında para talep eden kişilere kesinlikle itibar etmemeleri, kişisel bilgilerinin korunması hususunda azami dikkat ve özen göstermeleri gerekmektedir. Bu tür durumlarla karşı karşıya kalan vatandaşlarımızın yapılan vaatlere itibar etmemeleri ve gecikmeden emniyet birimlerini haberdar etmeleri gerekmektedir" denildi.
(İHA)