BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mamak'ta gecekondular tarih oluyor

Ankara'nın Mamak Belediyesi, ilçedeki çarpık yapılaşmanın önüne geçmeye devam ediyor.

Abone ol

Kentsel Dönüşüm Projelerine hız veren Mamak Belediyesi, Misket Mahallesi ve Karaağaç Mahallesi'nde yüzlerce gecekondunun ardından Altınevler Mahallesi'ndeki yıkım çalışmalarına başladı.

Mahalledeki 250 gecekondunun yıkımını yapan Mamak Belediyesi, Altınevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Plevne Caddesi, Asri Mezarlık, Demirciler Sitesi ve Samsun Yolu olmak üzere 3 etapta yıkım çalışmalarına devam ediyor. 1. ve 2. etaplar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiği projede, ilk etabında 288, ikinci etabında da 308 konut inşa edildi. Son etapta ise bin 412 konut inşa edilecek.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, enkaz yığınına dönen evlerin yerini modern binalara bırakacağını söyleyerek vatandaşlarla karşılıklı uzlaşı sağlandığının altını çizdi. Akgül, "Her şeyin bir ömrü var, gecekonduların ömrü de buraya kadar" diyerek, hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ifade etti. Projenin TOKİ ile işbirliği içinde gerçekleştiğini hatırlatan Akgül, projenin ilerleyen günlerde de devam edeceğini söyledi.

İlçe genelinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleriyle çarpık yapılaşmanın önüne geçmeyi planlayan Mamak Belediyesi, gecekonduların yerine sosyal donatıları içinde barındıran, alt ve üst yapısı düzgün, sağlıklı mekanlar oluşturmayı hedefliyor. Projeyle yıkılan gecekondular, ilköğretim alanı, kültürel alanlar, sağlık alanları, dini tesis alanları, iş merkezleri ve modern binalara dönüşecek. Projeye destek veren vatandaşlar, çağdaş ve modern binalarda oturmak istediklerini belirterek belediye ile uzlaşarak evlerini boşaltıyor.