BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uyuşturucu tacirlerine seri baskın

Atatürk Havalimanı, Avcılar ve Beylikdüzü'nde düzenlenen operasyonlarda 10 kilo eroin ele geçirildi.

Abone ol

Atatürk Havalimanı ile Avcılar ve Beylikdüzü ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, toplam 10 kilo 85 gram eroin ele geçirildi. 

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uçakla Bolivya'dan Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen biri kadın 2 kişinin yanlarında taşıdığı çantada şüphe üzerine arama yaptı. Aramada, çantada oluşturulan özel bölümlere yerleştirilen paketler halinde 1 kilo 685 gram eroin bulundu.

Bunun üzerine çanta sahibi Güney Afrika Cumhuriyeti uyruklu Emmanuel Kelechi A. ve sevgilisi Nthabiseng S. gözaltına alındı.

İtiraf ettiler

Polisteki sorgularında kuryelik yaptıklarını itiraf ettikleri belirtilen şüphelilerin, eroini İstanbul'da kendilerini telefonla arayacak olan tanımadıkları bir kişiye teslim edeceklerini ve elde edecekleri parayla da evleneceklerini söyledikleri öğrenildi.

Dershane sahibi çıktı

Bu arada, İstanbul'un çeşitli semtlerinde sokak satıcılarına yönelik çalışmalarını sürdüren polis, Avcılar ve Beylikdüzü'nde belirlenen adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda da aralarında şebeke elebaşı olduğu ileri dershane sahibi M.S.K'nın da bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda, 8 kilo 400 gram eroin, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu silaha ait 32 fişek ile uyuşturucu madde satışından elde edildiği sanılan 1600 avro ele geçirildi.

Tutuklandılar

Poliste sorgulanan şüphelilerden M.S.K'nın, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dershane sahibi olduğu ve elde ettiği eroini sokak satıcıları aracılığıyla piyasaya sürdüğü iddia edildi.

Operasyonlarda gözaltına alınan toplan 6 kişi, sevk edildikleri mahkemece tutuklandılar.