BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,88
ALTIN 2.422,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Malülen emeklilik için ölümü bekliyor!

Tek böbreği alınan, beyin kanaması geçiren hatta kanser olan hasta ne yaptıysa malülen emekli olamadı.

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, tek böbreği kalan, beyin kanaması geçiren ve son olarak kan kanserine yakalanan 4 çocuk babası, malulen emekli olabilmek için çalmadık kapı bırakmamasına rağmen bir sonuç alamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

50 yaşındaki Hayri Güdül'ün geçirmediği hastalık kalmadı ama malulen emekli olamadı. BİM süpermarketler zincirinde çalışan Güdül, 2010 yılının başında diz ağrısı şikayeti ile doktora gitti. Bir türlü teşhisi koyulamayan Güdül, nisan aylarının başında gittiği bir doktor tarafından Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan testlerden sonra kan kanseri teşhisi koyulan Güdül, 2 ay hastanede yattı.

Yüzde 30 işkaybı

Hastaneden çıkınca malulen emekli olmak için başvuruda bulunan Güdül'e sağlam raporu verildi. Güdül, daha sonra fenalaşınca tekrar Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir ay daha burada kalan ve bu süre zarfında beyin kanaması geçirmesine rağmen kurtulan Güdül, "İlk hastaneye yatışımda bana sağlam raporu vermişlerdi; ikinci yatışımda da emeklilik için müracaata bulundum, bu sefer 100'de 30 güç kaybı verildi" dedi.

Kimler malülen emekli oluyor?

Daha evvel geçirdiği bir kaza sebebiyle tek böbreği alınan Güdül, "Geçmiş zamanda inşaattan düştüğüm için tek böbreğimi kaybettim ama malulen emeklilik için başvurmadım. Şu anda tek böbrekli, kan kanserine yakalanmış ve beyin kanaması geçirmiş bir insanım. Bana malulen emeklilik hakkı verilmiyor. Merak ediyorum, malulen emeklilik kimlere veriliyor? Kefen giyen vatandaşlara mı veriyorlar?" diye sordu.