BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan'a zimmet davasına izin yok

İki iş adamının otel masraflarının belediye kaynaklarından ödenmesi iddiası var. Dava her an kapanabilir...

Abone ol

Belediyenin açtığı ihaleye katılmak için Edirne'ye gelen iki iş adamının otel masraflarını belediye kaynaklarından ödediği iddiasıyla haklarında ''zimmet'' suçundan dava açılan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile 5 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıkların avukatları katıldı.

Hamdi Sedefçi'nin avukatı İbrahim Karakoç, İçişleri Bakanlığının soruşturmayla ilgili izin vermediğini belirterek ilgili kararı mahkeme başkanına sundu.

Mahkeme, İçişleri Bakanlığından soruşturma izni hususunda Cumhuriyet savcılığına yazılan yazının akıbetinin sorulması ve sonucun beklenmesine karar verdi. Duruşma 16 Aralık tarihine ertelendi.

BAKANLIK SORUŞTURMAYA GEREK GÖRMEDİ

Avukat İbrahim Karakoç, mahkemeden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığından soruşturma izni çıkmaması nedeniyle mahkemenin davanın durdurulması yönünde karar vermesini beklediklerini söyledi.

Mahkemenin davaya devam etmesi için İçişleri Bakanlığının izni olması gerektiğini anlatan Karakoç, ''Mahkeme, bakanlığa yazı yazarak Sedefçi ve diğer sanıklar hakkında izin verilip verilmeyeceğini sordu. Bakanlıkta yapılan inceleme sonucunda Başkan Hamdi Sedefçi'ye soruşma izni vermedi. Bizde bu yazıyı hakime verdik. Mahkemeye resmi yazı gelecek. Resmi yazı geldikten sonra dava düşer sanıyorum'' dedi.

OLAY

Edirne Belediyesinin açtığı ihaleye katılmak üzere kente iki iş adamının konakladığı otelin masraflarının haksız yollardan Edirne Belediyesi kaynaklarından ödetildiği gerekçesiyle aralarında Belediye Başkanı Sedefçi'nin de bulunduğu 6 kişi hakkında ''zimmet'' suçlamasıyla dava açılmıştı.