BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
HABER /  DÜNYA

Loğoğlu, Mansur Yavaş söylentilerini değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili söylentilere yönelik, “...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili söylentilere yönelik, “22 Aralık’ta yapılacak PM toplantısı sonuçlanıncaya kadar duyacağınız her şey söylentiden ibarettir” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Geri Kabul Anlaşması’nın imzalandığını belirten Loğoğlu, bu anlaşmanın Türkiye’ye çok ağır yükümlülükler getireceğini söyledi. Loğoğlu, “Olup olmayacağı belli olmayan bir şeye karşılık çok ağır yükümlülükler üstlenen bir noktaya getirildik. Vize serbestisi hakkı Türkiye’nin doğal bir hakkıydı” diyerek AB Bakanı Egemen Bağış’ı eleştirdi. CHP’nin vize serbestisine karşı olmadığını belirten Loğoğlu, “Bu konuda hükümet etkin, kabul edilebilir bir müzakere yapmış olsaydı biz bunun arkasında olurduk. Türkiye peşin ödeme yapıyor. AB’nin 3,5 yıl sonra kendi değerlendirmesine bağlı olarak verip vermeyeceği belli olmayan bir vize serbestisi hakkından söz ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’den Suriye’ye silah satışları yönünde yayınlanan bir haberden bahseden Loğoğlu, “Ortaya çıkan Türkiye’nin Suriye’ye Temmuz 2013’den itibaren Kasım 2013’e kadar sattığı silahların değeri, bunun kaynağı BM, Mayıs 2011’de 200 küsur bin dolarlık ihracat yapılıyor. Ağustos, Eylül döneminde Türkiye’nin Suriye’ye sattığı silahlarda büyük bir sıçrama var. Bunu kim satıyor, kime satıyor? Ambargoya, uluslararası hukuk kurallarına rağmen, bu kadar inkara rağmen BM bu gerçeği açıkça ortaya koyuyor. Suriyeli sığınmacıların çocuklarının karşı karşıya kaldığı insanlık dışı muamelelerin gündeme getirilmesi için STK’larla birlikte bu konunun izini süreceğiz. Buna örnek olarak Suriyeli bir kız çocuğu müşterilere satılıyor, bu sokak ortasında oluyor. Kız çocuğunun kardeşini de yanında bonus olarak veriyorlar. Bu kadar insanlık dışı bir şey olur mu? Bu konuyu yoğun olarak takip edeceğiz” dedi.

DAVUTOĞLU’NUN ERMENİSTAN ZİYARETİ
Bakan Davutoğlu’nun Ermenistan ziyaretine de değerlendiren Loğoğlu, “Ermeni konusunda sürekli bir yeraltından hiç dinmeyen bir akıntı var. 2015 yılı çok kritik bir yıl. Bu konuda Davutoğlu bir deneme yaptı 2009 yılında, iki protokol imzalandı. Ermenistan’ın olumsuz katkılarıyla bunu da eline yüzüne bulaştırdı. Şimdi bir şeyler yapmaya çalışıyor” diye konuştu.
Loğoğlu, tutuklu milletvekilleri konusunda da, “Arkada 6 milletvekili var. Onların da tahliye edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.
Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağı soruları üzerine Loğoğlu, “Twitter üzerinden birçok şey yazıldı. 21 Aralık’ta MYK toplantısı var. Orada 5 kişilik seçim komisyonunun yaptığı değerlendirmeler, vardıkları sonuçlar görüşülecek. 400’e yakın adayımızı açıkladık, 600 adayın daha belirlenme olasılığı var. Belirlenen adaylar Parti Meclisi’ne götürülecek. 22 Aralık’ta yapılacak PM toplantısı sonuçlanıncaya kadar duyacağınız her şey söylentiden ibarettir. Bu konuda kişisel görüşüm yok, MYK’ye getirilecek değerlendirmeye bakarım. Adana’na çok önemli, mutlaka kazanmamız lazım” şeklinde konuştu.
“CHP sağa mı kayıyor?” yorumlarına da cevap veren Loğoğlu, “Bu eleştirilerin yapılmasını doğal karşılıyorum. Ancak Türkiye’de toplum büyük ölçüde değişiyor. Siyasi dengeler değişiyor. AK Parti’ye karşı duyulan memnuniyetsizlikler artıyor. Bu vatandaşları kucaklamak halk partisi olarak kendisini tanıtan bir partinin görevi” dedi.
(İHA)