BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.435,89
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş: Trump iktidarı sallanıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ABD'nin Kudüs kararının yanlış olduğunu uygulanamayacağını söyledi. Trump, sallanan iktidarı için siyonist lobilerle işbirliği yaptığını söyledi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Donald Trump'ın iktidarının sallandığını ifade ederek, kendi iktidarı için siyonist lobilerin desteğini almak istediğini söyledi. Kurtulmuş, Trump'ın attığı Kudüs imzasının uygulanabilir bir karar olmadığını kaydetti.

Numan Kurtulmuş, AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda partililerle buluştu. Konuşmasının büyük bölümünü ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı Kudüs kararına ayıran Kurtulmuş, kararın uygulanamayacağını söyledi. İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından bazı satır başları:

"Bilmek sorumluluk getirir. AK Parti kadroları olarak bu oynanan oyunu biliyoruz. Aziz milletimizin büyük çoğunluğu bu oyunu biliyor ve görüyor. Türkiye olarak görüyoruz gördüğümüzü başkaları da görüyor onun için Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Biz bildiğimiz istikamette yürüyeceğiz. Biz bu coğrafyanın öncü ülkesi olmaya devam edeceğiz, öncü gücü olmaya devam edeceğiz. 

"TRUMP'IN İKTİDARI SALLANIYOR"

Amerikan seçimlerinde çeşitli güç odakları var. Bu güç odaklarının bir kısmının desteğini almıştı, seçildi. Seçildikten kısa süre sonra neredeyse kabinesinin tamamını değiştirmek zorunda kaldı. Bazı görev verdiği adamlar istifa etti, bazılarını da kendisi görevden aldı, biliyorsunuz. Şimdi parlamentoda hesap verme durumunda. Kendisine destek veren bir takım çevreler desteğini çekti. Böyle sallanıyor şimdi.

İKTİDARI İÇİN SİYONİST LOBİLERLE İŞBİRLİĞİ

Kendi iktidarını pekiştirmek için, sağlamlaştırmak için Amerika'nın etkin bir takım çevrelerinden destek almayı herhalde hesapladı. Baktı Amerika'da etkin olan siyonist bir lobi var, o lobinin desteğini almak için dün akşamdan itibaren uygulamaya koydu. Bu yanlış bir karardır. Bu asla uygulanamayacak bir karardır. Masanın başında bu imzayı attım, oldu bitti zannedilecek bir iş değildir."