BIST 9.898
DOLAR 32,59
EURO 35,04
ALTIN 2.458,38
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika IŞİD bitti!

Kobani'den gelen son dakika haberlere göre, kentin yüzde 90'ı IŞİD'den temizlendi. Kürt güçleri Mıştenur Mahallesi’nden sonra İzaa Mahallesi’ni de IŞİD’n elinden aldı.

Abone ol

Kobani'den gelen son dakika haberine göre Kürt güçleri Mıştenur Mahallesi’nden sonra İzaa Mahallesi’ni de IŞİD’n elinden aldı.

Rûdaw’a Konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Tuğgeneral Şevket Mızuri, YPG savaşçılarının, peşmergelerin desteğiyle kentteki İzaa Mahallesi’ni IŞİD örgütünden temizlediğini belirtti.

KENTİN YÜZDE 10'U IŞİD'DE

Tuğgeneral Şevket Mızuri, peşmerge ve YPG savaşçılarının Kobani’nin yüzde 90’ında kontrolü sağladığını ve kentin sadece yüzde 10’unun IŞİD’in elinde kaldığını kaydetti.

Tuğgeneral Mızuri, birkaç gün içinde IŞİD’i sileceklerini söyledi.

SAVAŞ UÇAKLARI DARBE VURDU

Peşmerge Komutanı dün akşam koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının örgüte ağır bir darbe indirdiğini de aktardı.

Kobani’de Kürt güçleri, dün de Mıştenur Mahallesi’ni kontrol etmişti.

YPG: OKULLAR BÖLGESİ ALINDI

YPG Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, YPG/YPJ savaşçılarının, kentin kuzeyinde bulunan okullar bölgesini, şiddetli çatışmaların ardından aldığı belirtildi.

Açıklamada, güneydoğu cephesinde Kürt güçlerinin ilerleyişini engellemek isteyen örgütün bombalı bir araçla saldırı girişiminde bulunduğu ancak, hedefe ulaşmadan imha edildiği kaydedildi.

YPG, dünkü çatışmalarda 19 IŞİD’linin öldürüldüğünü duyurdu.

Kobani’de 4’üncü ayına giren savaşta Peşmerge Güçleri, Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) destek amacıyla kentte bulunuyor.

Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) bazı birlikleri ile gönüllü Kürt savaşçıları da IŞİD’e karşı savaşıyor.