BIST 10.342
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.460,96
HABER /  GÜNCEL

Kızını eve zincirleyen baba kaçtı

Gebze'd aklı dengesi kızını eve zincirleyen baba diğer kızını da evde bırakarak evi terketti.

Abone ol

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, akli dengesi bozuk kızını bir bacağından masaya zincire bağlayan baba, diğer kızını da evde bırakarak evi terk etti.

Edinilen bilgiye göre, Emek Mahallesi'nde bir gecekonduda ikamet eden Nuri Arslan (45), bacağından zincirle masaya bağladığı akli dengesi bozuk olan kızı İ.A.'yı (18), diğer kızı F.A. (11) ile birlikte evde tek başına bırakarak evi terk etti. Anneleri K.A.'nın da 3 sene önce evi terk ettiği öğrenilen kız kardeşler, babalarının da evi terk etmesi üzerine yaklaşık bir haftadır iki odalı gecekonduda yaşam savaşı veriyor. 6. sınıf öğrencisi F.A., babasının giderken bıraktığı 15 YTL ile akli dengesi bozuk olan ablasına ve kendisine bakmaya çalışıyor. Fazla eşya bulunmayan evde engelli ablasıyla tek başına kalan F.A., bütün olumsuzluklara rağmen bir yandan da okuluna devam etmeye çalışıyor. Babasının yaklaşık bir yıldır engelli ablasını evden kaçtığı için zincire bağladığını belirten F.A, "Babam ablamı gündüzleri zincire bağlar, akşamları çözerdi. Ancak ablam yaklaşık 4-5 aydır sürekli zincire bağlı. Babam geçen hafta biraz para bırakıp, bavulunu da alıp evden gitti. Nereye gittiğini bilmiyorum. Bir haftadır ablamla beraber evde tek başıma kalıyorum. Ben de korktuğum için ablamın zincirini çözemiyorum" dedi.

F.A., zincire bağlı olan ablasının karnını ise okul dönüşü aldığı bir pideyle doyurmaya çalışıyor. Uzun zincir sayesinde tuvalet ihtiyacını kendi başına gidermeyi başaran akli dengesi bozuk İ.A., zaman zaman evin dış kapısını da açarak, zincirin uzandığı yere kadar çıkıp hava alıyor. Babalarının bir an önce eve dönmesini bekleyen İ.A. ile kardeşi F.A., yardımseverlerin ve yetkililerin kendilerine sahip çıkmalarını istedi.

Ailenin komşuları ise, Nuri Arslan'ın kızlarını evde tek başına bırakarak Rusya'ya çalışmaya gittiğini iddia etti. Kendilerinin de yoksul olduğunu belirten mahalle sakinleri, ellerinden geldiğince kızlara yemek vererek yardımcı olduklarını söyledi.

Evdeki bazı evraklara göre, baba Nuri Arslan'ın evi terk etmeden önce Cumhurbaşkanlığı ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanlığı dahil olmak üzere çok sayıda yere dilekçe yazdığı ve kızının yurda yerleştirilmesi için yardım istediği ortaya çıktı. Ancak bu kurumlardan gelen cevapta, yer olmadığı için bu talebin karşılanamayacağı bildirildi.