BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.445,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kız kaçırdım yardımcı olun

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e gittiği illerde, vatandaşların ilettiği bazı talepler tebessüme neden oluyor.

Abone ol

Temasları sırasında gittiği her ilde, vatandaşlardan gelen dilek ve istek mektuplarıyla karşılaşan Bakan Eker, kendisine not kağıtlarıyla doğrudan ulaştırılan taleplerden birçoğunu çözüme kavuşturuyor.

Özellikle kadınlar ve gençler tarafından Bakan Eker'e ulaştırılan notlarda, işe yerleştirme isteğinden ameliyat gününün öne alınmasına, tarımsal desteklemelerden koyun-keçi isteğine, asfalt talebinden, burs sağlanmasına, ev isteğinden tekerlekli sandalyeye, elektrik kesintilerine çözüm bulmasına kadar birçok talep yer alıyor.

Bakan Eker'e ulaştırılan notlar arasında, ''Kız kaçırdım. Kızın ailesiyle aramızı bulabilir misiniz?'', ''Babam beni okula göndermiyor ikna eder misiniz?'', ''Kan davasının bitirilmesi için aracı olur musunuz?'' şeklinde ilginç istekleri de yer alıyor.

HAKLI TALEPLER KISA SÜREDE ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR

Başta Doğu ve Güneydoğu illeri olmak üzere ziyaret ettiği bölgelerde Bakan Eker'le temas kurmak isteyen vatandaşlar, taleplerini aracısız olarak aktarma imkanı buluyor. Kendisine ulaştırılan notları büyük bir titizlikle inceleyen Bakan Eker, konu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı ilgilendiriyorsa doğrudan, valilikleri ilgilendiriyorsa valiyle, başka bir bakanlığın alanına giriyorsa da takibini yaptırarak, çözüme kavuşturuyor.

Resmi programların dışında, cenaze, düğün, taziye ve esnaf ziyaretleri sırasında vatandaşların kolayca ulaşabildiği Bakan Eker, okuryazar olmayanların sorunlarını ise dinleyip, gerekli notları alarak, çözüm üretiyor.

Vatandaşlardan gelen notlarda yer alan haklı taleplerin karşılanması için Bakanlık bünyesinde çalışma yürüten ''çözüm ekibi'' de talepte bulunanlar ile ilgili kurumlar arasındaki bağlantıyı sağlayarak, hak kayıplarının ve mağduriyetlerin önüne geçiyor.