BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kız çocuklarını kandırıp pazarlamışlar!

Konya polisinini 4 ilde düzenlediği fuhuş operasyonda yakalanan, 36 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Abone ol

Konya polisinin 4 ilde eş zamanlı düzenlediği fuhuş operasyonda gözaltına alınan 7'si kadın 36 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerin, 15 yaşındaki bir kız çocuğunu kendilerine aşık edip pazarladıkları ve iki kız çocuğunu da aynı yöntemle ağlarına düşürdükleri ortaya çıktı.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Konya'nın Seydişehir ilçesinde yabancı uyruklu ve küçük yaştaki çocuklara fuhuş yaptırıldığı bilgisine ulaşmasının ardından çalışma başlattı. 2 ay süren çalışmanın ardından fuhuş şebekesinin liderliğini Şükrü Ç.'nin (40) yaptığını öğrenen polis, örgüt elamanlarını tespit etmesiyle birlikte harekete geçti.

Konya merkezli düzenlenen eş zamanlı operasyonda Sakarya, Antalya, Gaziantep ve Konya'nın Beyşehir ile Seydişehir
ilçelerinde 30 adresten 36 şüpheli gözaltına alındı.

LÜKS ARABALARLA KANDIRMIŞLAR

Polisin yaptığı araştırma kapsamında Şükrü Ç.'nin liderliğini yaptığı fuhuş şebekesinin Azerbeycan ve Gürcistan uyruklu 5 bayan ile 15 yaşındaki 3 çocuğun da aralarında bulunduğu 17 kadına fuhuş yaptırdığı belirlendi. Şebeke üyelerinin 15 yaşındaki iki kız çocuğuyla ilişkiye girdiklerini tespit eden polis, yine 15 yaşındaki B.K. isimli kız çocuğunu yüksek fiyattan müşterilere pazarladıklarını ortaya çıkardı.

İlk önce küçük yaştaki kızlarla sohbet kuran örgüt elemanlarının önce bol bol para harcayarak göz boyadığı ardından da lüks arabalarla gezdirerek kız çocuklarını kendilerine aşık ettirdikleri öğrenildi.

B.K.'yi bu yöntemle ağlarına düşüren şüphelilerin kendi aralarında kullandıktan sonra müşterilere saatliği 100 TL'den pazarladıkları belirlendi. Şüpheliler diğer iki kız çocuğunu da aynı yöntemle ağlarına düşürdükten sonra kendi aralarında kullandı. Polis durumu fark edince, kız çocuklarını müşterilere pazarlanamadan şebekenin elinden kurtarıldı.

36 ŞÜPHELİDE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Fuhuş yaptırmaktan gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada uyuşturucu madde de ele geçirilirken, 30 bin TL, 20 bin TL'lik ziynet eşyası, 17 adet cep telefonu, 4 otomobil ile 1 adet motosiklete el konuldu. Gözaltına alınan Şükrü Ç. ile birlikte 7'si bayan 36 kişi poliste sorgularının tamamlanmasının ardından bugün sabah erken saatlerde Seydişehir Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheliler daha sonra fuhuş yaptırmak amacıyla örgüt kurmak, fuhuşa teşvik, aracılık, yer temin etme, insan ticareti, kişiyi hürriyetinde yoksun bırakma ve cinsel istismar suçlarından adliyeye sevk edildi.