BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konak Belediyesi'ne önemli ödül

'Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme 2009' yarışmasında, Konak Belediyesi'ne 'Süreklilik ödülü' verildi.

Abone ol

Tarihi Kentler Birliği'nin kuruluşunun 10. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen 'Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme 2009' yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

31 belediyenin 49 proje ve uygulama ile katıldığı yarışmada Konak Belediyesi'ne de Birliğin en önemli iki ödülünden biri sayılan 'Süreklilik ödülü' verildi.

Kültür varlıklarını koruyarak yaşatmanın ve kent kimliği ile kente kazandırmanın somut örneklerini yıllardır güçlü bir biçimde sergileyen Konak Belediyesi, Altındağ ve Odunpazarı Belediyeleri ile birlikte süreklilik ödülü alan belediye oldu. Konak Belediyesi, “Alsancak Kızılay Binası” ve “Konak Kızılay Binası Semt Merkezi Kültür Evi”ni restore ederek işlevsel hale getirmesiyle bu ödüle layık görüldü. Yarışmanın başladığı tarihten bugüne kadar altı kez yarışmaya katılan Konak Belediyesi daha önce de 2004'te Başarı Ödülü, 2007'de Uygulama Ödülü ve 2008'de de Proje Ödülü aldı.

Yeniden yaşam bulacak olan ve günümüze kazandırılacak iki tarihi yapının Kızılay ile birlikte eğitim çalışmalarında kullanılacağını hatırlatan Tartan, tarihi yapılara sahip çıktıklarını söyledi. Başkan Tartan, aslına uygun olarak yapıldığı günlerdeki konumuna dönecek olan tarihi yapılarda, eğitimin yanı sıra kültür, sanat ve sosyal hizmetler konusunda da hizmet verileceğini belirtti.