BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,73
ALTIN 2.441,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri'ye 15 bin ücretsiz yumurta

Dünya Yumurta Günü etkinlikleri kapsamında Kayserililere, 15 bin ücretsiz yumurta dağıtılacak.

Abone ol

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ile Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği tarafından düzenlenen ''Kümes Hayvanları Kongresi'' 7-8 Ekim günleri yapılacak.

Kongre çerçevesinde kutlanacak ''Dünya Yumurta Günü''nde de bilim adamları tarafından vatandaşlara 15 bin yumurta dağıtılacak.

ERÜ'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve dünyada tavukçuluk, tavukçuluk ve çevre, organik tavukçuluk, kanatlı genetiği, alternatif kümes hayvanları üretim sistemleri, GDO'lu yemlerin kullanımı gibi konuların ele alınacağı ''Kümes Hayvanları Kongresi 2010'' 7-8 Ekim günleri Türkan-Tuncer Hasçalık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılacak.

Yumurtaları kaçırmayın

Kongre etkinlikleri çerçevesinde, 8 Ekim Cuma günü Hunat Camisi yanında ''Dünya Yumurta Günü'' dolayısıyla Memorial Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüveyde Akbay ve diğer bilim adamları tarafından vatandaşlara 15 bin adet yumurta dağıtılacak.