BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.442,77
HABER /  GÜNCEL

Kız anlatınca skandal patladı! Elle, dudağından öperek, video izleterek...

Eskrim Milli Takım'ında küçük kızlara yönelik taciz iddiası ortalığı karıştıracak. Hürriyet yazarı Ayşe Arman gündeme getirdiği habere göre, takım antrenörünün 3 yıl boyunca sporcu küçük kızları elle, içerikli video izleterek, kaldıkları otellerde öperek taciz ettiği ortaya çıktı. Skandal ise takımdaki küçük kızın olayı ailesine anlatmasıyla patladı.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman, "Daha neler duyacağız... Eskrim Milli Takımı’nda cinsel taciz" başlıklı yazısında skandalın detaylarını aktardı. Takım antrenörünün, kızları şehirlerarası maçlara gittiklerinde kaldıkları otelde her fırsat bulduğunda kızları elle taciz ettiği, cinsel içerikli konuşmalar yaptığını, iğrenç videolar izlettiği iddialar arasında.

Taciz olayını kızlardan birinin babası Ayşe Arman'a anlatmış. Olayın ortaya çıkışı ise şöyle: Takımdaki kızlardan biri olayı ailesine anlatıyor. Duydukları karşısında şoke olan baba ise kendini zor tutsa da olayı yargıya taşıyor.

İşte babanın anlattığı iğrenç tacizin detayları:

"15 yaşındaki kızımız milli bir eskrimci. Madalyaları, uluslararası başarıları var. Son zamanlarda çok içine kapanmıştı. Biz ergenlik yüzünden zannediyorduk. Meğer üç yıldır antrenörünün cinsel istismarına ve tacizine maruz kalıyormuş. Biz de yeni öğrendik. Kızım ağlayarak anlattı. Dünya başımıza yıkıldı tabii..."

"TEK ÇOCUK BİZİM KIZIMIZ DEĞİLMİŞ"

Ben baba olarak aklımı yitirecektim! Adamı öldürecektim ama sonra bunun ona bir ödül olacağını düşündüm. Kolay yoldan kurtulacaktı. Eşimle konuştuk, hukuki yollara başvurmaya karar verdik. Zaten bu sapık adamın istismarına uğrayan tek çocuk da bizim kızımız değilmiş. Daha pek çok çocuk var. Cuma günü de ilk duruşmamız var. Kızımız dışında, üç genç kız daha dinlenecek.

SON 3 SENEDİR ÇOCUKTA DEĞİŞİKLİKLER BAŞLADI

Kızımız, yaklaşık 6 yıldır eskrim sporu yapıyor. Bu sporu çok sevdi, başarılı da oldu. Madalyalar aldı, uluslararası kupalar kazandı. Kendi kategorisinde Türkiye birincilikleri de var. 9 ile 12 yaş arası her şey sorunsuzdu. Okul başarısı da iyiydi. Ama son üç senedir, çocukta değişiklikler başladı. Biz bunu eşimle ergenliğe verdik. Hekim olduğumuz için de hemen bir tanı koymaya eğilimindeyiz...

BAŞARISI DÜŞTÜ, SPORA GİTMEK İSTEMEDİ

Okuldan ya da antrenmandan eve gelince odasına giriyordu ve bizimle ilişki kurmuyordu... Sanki bir derdi vardı ama bize açıklamıyordu...Okul başarısı da düşmeye başladı, işin ilginç tarafı, spordaki başarısı da yerle bir oldu. Eskrimi deli gibi seven çocuk, antrenmanlara acı çeker gibi gitmeye başladı. Hatta son üç ay gitmeyi reddetti. Çözemedik durumu...

TACİZ DOSYASI VARMIŞ

Yılbaşından önceki cuma, eşim diğer eskrim anneleriyle buluşuyor. Annelerden biri, antrenörün taciz ve istismar dosyasının olduğunu ama bunun örtbas edildiğini söylüyor...Annesi akşam sofrada, “Hocanız hakkında böyle böyle şeyler söyleniyor. Duyduğun bir şey var mı” dedi. Çocuk birden değişti, “Ona çok fazla güvenmeyin” dedi ve odasına gitti. Biz tabii şoke olduk.

"BENİM ORADA ÖMRÜMDEN ÖMÜR GİTTİ"

Olayı kızlarından duyduğunda dünyası başına yıkılan Baba A.U. yaşadıklarını anlatmaya devam etti: "Ben arkasından odasına gittim. Onunla konuşmak istediğimi söyledim. Yarım saat kızıma sarıldım, onu öptüm, cesaretlendirdim. Onu ne kadar sevdiğimizi, bizim için ne kadar önemli olduğunu anlattım. Bildiği bir şey varsa bize söylemesini rica ettim. “Her ne anlatırsan anlat, biz senin yanındayız” dedim. “Bir arkadaşına bir şey mi yaptı” dedim. Öylece durdu. Sessizlik olunca şüphelendim, “Yoksa sana mı bir şey yaptı” diye sorudum. “Hayır” diyeceğini zannediyordum ama “Evet baba” dedi. Benim orada ömrümden ömür gitti. Bir baba olarak o an, dünyadaki en büyük acılardan birini yaşadım. Kızım ağlamaya başladı. Ona sarıldım. Sonra sakince, “Ne yaptı sana” dedim. “Vücuduma dokunuyor” dedi. Gerisini dinleyemedim."

"GİTTİKLERİ OTELLERDE İĞRENÇ VİDEOLAR İZLETİYOR"

Yaşadıklarını anlatmanın kolay olmadığını söyleyen baba A.U ayrıca, Hocasının kızına yaklaşık üç yıldır kendisine istismarda bulunduğunu, elle taciz ettiğini, cinsel içerikli konuşmalar yaptığını, iğrenç videolar izlettiğini ve bunu şehirlerarası maçlara gittiklerinde kaldıkları otelde her fırsat bulduğunda yaptığını, vücuduna dokunduğunu, sürekli sarıldığını, boynundan, dudaklarından öptüğünü anlattı.

3 YILDIR İSTİSMARDA BULUNDUĞUNU ANLATTI

Yaklaşık üç yıldır kendisine istismarda bulunduğunu, elle taciz ettiğini, cinsel içerikli konuşmalar yaptığını, iğrenç videolar izlettiğini ve bunu şehirlerarası maçlara gittiklerinde kaldıkları otelde her fırsat bulduğunda yaptığını, vücuduna dokunduğunu, sürekli sarıldığını, boynundan, dudaklarından öptüğünü ve daha bir sürü iğrenç şey... Bunları anlatmak benim için kolay değil...

"BENSİZ BİR HİÇSİNİZ"

Evet. Ve çocuğu tehdit etmiş, “Birine söylersen çok fena olur” demiş. “Kendini de, beni de yakarsın” demiş. Bu çocuklar bu sporu çok seviyorlar. “Sizi ben yarattım, bensiz bir hiçsiniz” diyormuş bu şerefsiz! Önce onların güvenini kazanıyor, üzerlerinde baskı kuruyor, sonra her türlü şeytanlığı, iğrençliği yapıyor. Çocuklar aradan bir süre geçince istismara uğradıklarını anlıyorlar ama iş işten geçmiş oluyor. Zaten korkuyorlar, utanıyorlar. Ne kendine itiraf edebiliyor ne bir başkasına...

"SERBEST BIRAKILDI"

Hemen gözaltına alındı. Ama tutuksuz yargılanmak üzere o gece serbest bırakıldı. Tabii delirdim!

"TACİZ EDİLEN DİĞER KIZLAR ARADI TANIKLIK EDECEKLER"

Sonra bu adamın eski öğrencilerinden telefonlar gelmeye başladı. İsimlerini söyleyince kim olduklarını anladık. Eski milli sporcular. “Biz de aynı şeyleri yaşadık. Kızınız yalnız değil. Mahkemede biz de tanıklık yaparız” dediler. Sadece kızım değilmiş yani mağdur olan. Yıllarca, bu pislik başka çocukları da istismar etmiş. Konuşmak isteyenler şu anda hukuk fakültesinde okuyan genç kızlar, uluslararası ilişkilerde okuyan genç kızlar. Onlar da şikâyetçi oldular, ifadelerini verdiler ve bizim dosyalarımız birleşti. Cuma günü duruşmamız var..