BIST 9.725
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.434,81
HABER /  POLİTİKA

İyi Parti'nin iletişim sorumlusu FETÖ'cü mü olay tweetler

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in iletişim işlerini yürüten aynı zamanda İYİ Parti’nin iletişim ekibinin başında yer alan Kerim Çoraklık’ın FETÖ mensubu iddia edildi.

Abone ol

İYİ Parti’nin iletişim ekibinin başında FETÖ ile irtibatı nedeniyle tutuklanıp daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kerim Çoraklık'ın olması tartışmalara neden oldu. Yeni Şafak gazetesi haberi "Pensilvanya ittifakı" başlığıyla okurlarına duyurdu.

Çoraklık'ın FETÖ adına attığı tweetlere yer verilen haberde hakkındaki iddialardan sonra 19 Şubat öncesi attığı ‘tweet’lerin tamamını sildiği belirtiliyor. Haberde çok konuşulan o tweetler paylaşılırken, parti içinde Çoraklık'a tepki olduğu iddiasına yer verildi.

Gözaltına alındı

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2018/80060 sayılı soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen İYİ Parti Genel Merkezi İletişim Sorumlusu Kerim Çoraklık FETÖ propagandası suçunu işlediği iddiasıyla sabah saatlerinde ikametinde gözaltına alındı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILMIŞTI: Daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan üç kişiden biri olan Çoraklık, kısa bir süre önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

ENES KANTER PAYLAŞIMI: Çoraklık'ın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye aleyhine paylaşımlarıyla dikkat çeken FETÖ mensubu Enes Kanter'e destek için, "Milli takıma almadığınız Kanter, Oklahoma City Thunder ile 70 milyon dolara anlaştı" şeklinde paylaşım yaptığı belirtiliyor.