BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  POLİTİKA

Kıratın ayağa kalkacağı tarih

DP'liler bayramlaştı. Gündemde Kasım ayındaki kongre vardı.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan, 17-18 Kasımda kongre yapma kararı aldıklarını hatırlatarak ''17-18 Kasım tarihi, Demokrat Parti'nin tekrar ayağa kalktığı, kalkışa geçtiği, küllerinden yeniden doğduğu bir tarih olacaktır'' dedi.

DP Ankara İl Başkanlığı binasında yapılan bayramlaşmada partililere hitaben bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Erhan, ''22 Temmuz günü üzerimizden bir buldozer geçti demek doğru olur'' dedi.

Seçim sürecinde partiye uzun süre hizmet etmiş bazı teşkilat mensuplarının görüşlerinin dikkate alınmadığını öne süren Erhan, bundan sonra yapılması gerekenin ''DP'yi tekrar ayağa kaldırmak'' olduğunu kaydetti.

DP açısından seçimlerden sonraki süreci değerlendiren Erhan, ''17-18 Kasım tarihi, Demokrat Parti'nin tekrar ayağa kalktığı, kalkışa geçtiği, küllerinden yeniden doğduğu bir tarih olacaktır. Bunu sizler gerçekleştireceksiniz'' dedi.

Erhan, DP'nin son iki seçimde yaşanan mağlubiyetleri yaşamaması için her partilinin elinden gelen gayreti sarf etmesi gerektiğini de ifade etti. Eski DP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük ise merkez sağda mutlak suretle bir siyasi partiye ihtiyaç olduğunu savunarak, AK Parti'nin ''ne merkezde ne de merkez sağda bir parti olmadığını'' öne sürdü.

DP'nin önceden olduğu gibi bundan sonra da millete hizmet etmesi ve Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Bedük, ''Köklü bir partiyiz, bu köklü partinin ülkenin her yerinde hizmet damgası var'' dedi.

Bedük, 22 Temmuz genel seçimi sonuçlarıyla ilgili olarak ise, ''Geçmişin muhasebesini yapmak suretiyle çatışmanın, tartışmanın bir faydası yoktur. Biz, geçmişten ders almak suretiyle geleceği hazırlamak durumuyla karşı karşıyayız. Herkes geçmişten ders almıştır, almalıdır'' diye konuştu. Toplantıda Bedük'ün ardından, eski DYP Genel Başkanı Yıldırım Avcı da partililere hitaben kısa bir konuşma yaptı.