BIST 10.193
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.401,31
HABER /  GÜNCEL

Çocuk korosunda PKK marşı

DTP'li belediyenin çocuk korosu ABD'de PKK'nın da kullandığı marşı seslendirdi.

Abone ol

Türkiye'deki ABD elçiliği tarafından Amerika’daki Dünya Müzik Festivali’ne davet edilen Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Çocuk Korosu, festivalde sözde Kürdistan bayrakları ile PKK’nın da kullandığı marşı seslendirdi.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, 3-7 Ekim arasında San Francisco, Los Angeles ve San Diego kentlerinde Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Süryanice, İbranice, İngilizce, Almanca ve Rusça olmak üzere 8 dilde şarkılar seslendirdi.

15 kişilik koro, festivalde sözde Kürdistan bayrağıyla bir dönem Türkiye’de yasak olan şarkıları söyledi. PKK terör örgütü ve Irak Kürdistan bölgesinin milli marş olarak kabul ettiği “(Ey Rekip) Hey Düşman” marşını okuyan koroyu, ABD’li yetkililer “Kürtler’in Diyarbakır çocukları” diye tanıttı. Koronun seslendirdiği marşın sözleri şöyle:

“Hey düşman/ Kürt ulusu dili ile yaşamakta/ Hiçbir zaman düşmanlar tarafından yenilemez/ Hadi kimse Kürtler ölü demesin/ Kürtler hayatta, Kürtler yaşıyor, bayrakları asla inmeyecek/ Biz, gençlik yenilenmenin kırmızı rengidir/ Bu yolda başlattığımız kanımızı izle/ Hadi kimse Kürtler ölü demesin/ Kürtler hayatta, Kürtler yaşıyor, bayrakları asla inmeyecek/ Bizler Medya ve Keyhüsrev’in çocuklarıyız/ inancımız ve dinimiz memleketimizdir/ İnancımız ve dinimiz Kürt ve Kürdistan’dır/ Hadi kimse Kürtler ölü demesin, Kürtler hayatta, Kürtler yaşıyor, bayrakları asla inmez.”