BIST 10.629
DOLAR 32,18
EURO 35,00
ALTIN 2.425,68
HABER /  POLİTİKA

Gülün davetiye kriteri

Gül ailesi nikah için 1910 kişiye davetiye gitti. Peki neye göre cağrıldılar?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer'in yarınki nikahı için 1910 kişiye davetiye gönderildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezinde yarın gerçekleştirilecek nikah törenine, ''geçmişe dayalı tanışıklık'' ölçüsü dikkate alınarak 1910 kişi davet edildi.

Davetiyeler eşli olarak gönderildi. Nikah töreninin ardından Adile Sultan Yalısı'nda verilecek yemek için de tek ölçü ''akrabalık'' olacak ve yemeğe 200 kişi katılacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gösterişten uzak, ''sade'' bir tören olmasına özen göstermesi dolayısıyla nikah töreni bu şekilde gerçekleştirilecek. Çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıyacak. Nikah şahitliklerini ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç yapacak.

Nikah törenine çiçek gönderilmeyecek. İsteyenler Kayseri'de oluşturulan ormana kendi adına ağaç dikebilecek. Ancak aileler her gönderilen davetiye için söz konusu ormana ağaç dikilmesini sağladı.

Bugüne kadar dikilen ağaç sayısı bini geçti ve ağaç dikimine devam ediliyor. Bu arada, nikah töreni dolayısıyla Aksaray-Havalimanı arasında çalışan hafif metro, seferini, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezinin bulunduğu istasyonda durmadan gerçekleştirecek.