BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

12 yaşındaki kızı otele kapattı

Ağrı'dan evinden kaçırdı. İzmir'e getirdiği kızı otele attı. Sonra mı?

Abone ol

Ağrı'dan evinden kaçırıp, İzmir'e getirdiği 12 yaşındaki F.G.'ye bir otelde 2 gün boyunca dayak atıp tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan 4 çocuk babası 38 yaşındaki Yahya Güneş hakkında 23 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Ailenin ‘töre’ gereği öldürmeye karar verdiği küçük kıza ise devlet sahip çıktı. F.G., yurda yerleştirildi.

F.G., Tatvan Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadesi Doğu'daki küçük yaşta evlendirilen kızların dramını bir kez daha ortaya koydu. 11 kardeş olan F.G., ifadesinde “Ailemin zoruyla benden yaşça büyük birisiyle nişanlandım. Nişanlımı telefonla aramak için numarasını çevirdim. Karşıma başkası çıktı. Kendimi bekar olarak tanıttı.

Evleneceğini söyleyip beni ikna etti. Eğer kendisiyle kaçmazsam aileme her şeyi anlatacağını söyledi. Mecburen kendisiyle kaçtım. İzmir'de kaldığımız otelde beni dövüp, zorla ırzıma geçti. Okuma yazmayı bilmiyorum, cahilim. Beni bırakıp kaçtı. Bir kez ağabeyimle telefonla görüşmüş. Eve geri götürmesi halinde beni ‘töre’ gereği öldüreceklerini söylemiş. Bu yüzden korkup beni bırakıp kaçtı. Yakalansaydık, ailem ikimizi de öldürürdü. Kendisinden şikayetçiyim'' dedi.

Yahya Güneş ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Güneş, “Kendi isteğiyle bana kaçtı. Artık kötü hayattan kurtulmak istediğini söyledi. Bana yaşının büyük olduğunu söyledi. Ona inanıp kaçırdım. Görünümü yaşından büyük gösteriyor. Ben kendisine tecavüz etmedim. Otelde ayrı ayrı yerlerde yattık'' dedi. Güneş, önümüzdeki günlerde İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkarılacak.

Milliyet