BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKKDAN ŞIMARIK TEHDİT

PKK aleni tehdit etti: "AK Parti, CHP ve polisi de vuracağız"

Abone ol

İngiliz Reuters haber ajansının, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na dayanarak verdiği habere göre PKK, 'Türkiye'ye doğru ilerliyoruz. Şartlarımız yerine getirilmediği takdirde AK Parti, CHP ve polisi vuracağız' dedi.

Kuzey Irak'ta yuvalanan PKK'ya karşı sınır ötesi operasyon ihtimalinin Türkiye'deki en sıcak gündemi oluşturduğu bir günde, İngiliz haber ajansı Reuters, PKK'nın "Türkiye'ye doğru ilerliyoruz" şeklindeki bir açıklama yaptığını duyurdu.

Reuters, Fırat Demir imzalı ve Tunceli mahreçli haberini, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na dayandırdı. Reuters'ın haberine göre PKK, Fırat Haber Ajansı'na yolladığı açıklamada, "Tekrar Türkiye'ye doğru 'sınır ötesi' harekete geçtiklerini ve burada siyasetçiler ile polisi hedef almayı planladıklarını" iddia etti.

PKK'nın, Anakarargah Komutanı Bahoz Erdal" imzasıyla Fırat haber ajansında yayımlanan açıklamasında, "Eğer Kürtler ve kurumları hedefleniyorsa, AK Parti bilmeli ki Kürdistan’da onların da, CHP ve devletin kurumları da var, bu saldırılar cevapsız kalmayacak" denildi.

Reuters'a göre PKK, sözde tehdidinde, "Sanıldığı gibi güneye (Kuzey Irak) doğru değil, kuzeye (Türkiye'ye) doğru ilerliyoruz" dedi.