BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bak Emin bunları yazma!

Emin Çölaşan yeni kitabının reklamını iyi yaptı.. Onu tutabilene aşkolsun

Abone ol

Emin Çölaşan aşka geldi. Yeni kitabının tanıtımını iyi yapan eski Hürriyet yazarı Akşam'a içini döktü..

Yazar Çölaşan “Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi” adlı kitabında neleri yazdığını anlattı.

Aydın Doğan'ın hükümetten korktuğunu idia eden Çölaşan, Ertuğrul Özkök'ün kendisine neleri yazmaması gerektiğini sıralıyor:

Doğan Grubu çok büyüdü. Sadece AKP döneminde değil, ondan önce de. Doğan Grubu’nun bir avantajı vardı. Daha önceki dönemlerde Türkiye’de koalisyon hükümetleri vardı. Yani koalisyonunun bir kesimini karşına alsan bile öbür kesimine sığınma olanağın vardı.

Dolayısıyla biz rahattık. İstediğimiz gibi özgürce yazıp çiziyorduk ve başbakanların bile ben yolsuzluğunu açıklıyordum. Ama AKP dönemi gelince işler çığırından çıktı. Tek parti iktidarı, Doğan Grubu büyümüş.

POAŞ’ı var. Enerji, özelleştirme ihaleleri. Hilton Oteli var. Gazeteleri, TV kanalları var. Korkunç büyümüş. Tabii bütün ipleri AKP iktidarının ve Maliye Bakanı’nın elinde.

Bu yüzden de bana sürekli olarak Başbakan’dan sonra telkin edilen ikinci isim Maliye Bakanı’ydı. Onları kitapta anlattım. ‘Başbakan hakkında yazma’, ikinci sırada ‘Maliye Bakanı hakkında yazma’, ‘hükümeti eleştirme’... Bir de 4. unsur var: TMSF. Onlara da dokunmak yok.