BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Ankarada barış dağda savaş

Miras kavgasına tutuştular. Sırrı Sakık kardeşine suçlamalar yöneltti.

Abone ol

Şemdin Sakık ve Sırrı kardeşler miras kavgasına tutuştu.. Sırrı Sakık, iddialarını, hatıralarını yayımlamak için anlaştığı yayıncısına yazdığı mektupta dile getirdi. Sırrı Sakık ise kardeşinin iddialarını, 'hapisteki insanın ruh hali'ne bağladı.

Sırrı Sakık mirasa kondu

Babasının Muş'un büyük aşiretlerinden Badıkan'ın ağası olduğunu ve ondan aile bireylerine yüklü bir miras kaldığını belirten Sakık, başta Sırrı olmak üzere Namık, Görgü ve Haluk adlı kardeşlerinin hukuki oyunlarla mirası kaptıklarını ve kendisine hiçbir şey vermediklerini dile getiriyor.

Ankara'da güvercin bölgede şahin

Sakık, kardeşi Sırrı'nın gerçekte ortaokul diplomasına bile sahip olamadığını belirtti. 'Parmaksız Zeki' kod adıyla tanınan ve PKK'nın ikinci adamlığına kadar yükselen Şemdin Sakık, kardeşinin Ankara'da barış yanlısı görünüp, bölgeye gittiğinde ise terör örgütüne 'savaşın' dediğini öne sürdü.

APO'ya yalakalık yaparak milletvekili oldu

On yıldır hücredeyim, beş kuruşa muhtacım, şunun bunun verdikleriyle yaşıyorum. Sırrı bana sahip çıkarsa Apo'dan milletvekilliği icazeti alamayacağını bildiği için beni yok saydı, Apo'ya yalakalık yaptı."

120 DTP'linin adını verdi

Sakık'ın, kardeşine yönelik iddiaları arasında, 120 DTP'linin adını devlete vererek, "Bunları partiden atarsanız PKK'nın partideki etkisini kırarsınız." sözleri de bulunuyor.

ABD istese bütün PKK'lıları teslim eder

PKK'dan ayrılan yüzlerce militan başta Irak olmak üzere birçok ülkede tek başlarına ve rahatça dolaşıyor. Onları alıp getirmek zor değil. Örneğin Murat Karayılan'ı almak ne kadar zorsa, Osman Öcalan'ı almak o kadar kolaydır. Irak'ta ABD ve Kürt liderlerin istedikleri anda, Karayılan başta olmak üzere yakalayıp Türkiye'ye teslim edemeyecekleri tek bir yönetici yoktur.

Ahmet Dinç/Zaman