BIST 10.471
DOLAR 32,59
EURO 35,05
ALTIN 2.435,81
HABER /  DÜNYA

ABDnin Şensoy dönecek umudu

ABD yönetimi, Büyükelçi Şensoy'un geri döneceğine inanıyor!

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Nick Burns'ün, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ile görüştüğünü belirterek, "Bizim anladığımız, Şensoy istişarelerde bulunmak için kısa bir süreliğine Türkiye'ye gidiyor. Büyükelçi geri çağırmak, diplomatik ilişkilerin değiştiğine işaret eder ki, Şensoy'la konuşmamızdan durumun böyle olmadığını çıkartıyoruz" dedi.

Zaman zaman ABD'nin de danışmalarda bulunmak üzere diğer ülkelerdeki büyükelçilerini çağırdığına işaret eden Casey, "Bu konudaki sorularınızı Türk hükümetine yöneltmelisiniz. Onlar adına konuşamam" dedi.

Burns'ün Şensoy ile konuşmasında, kendisiyle çalışmayı sürdürme arzusunu ifade ettiğini belirten Casey, "Umarım insanlar bu tasarı yüzünden sağduyulu bakışı kaybetmezler. ABD ve Türkiye'nin bir dizi ortak çıkarları bulunuyor. PKK ile savaş olsun veya genel anlamda terörizmle savaş olsun, ya da Irak hükümetiyle, bu ülkeyi istikrara kavuşturma çabaları olsun" diye konuştu.

Türkiye ile istişareler arttı

Casey, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının ardından, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile telefonda görüştüğünü kaydetti.

Casey, bu konuşmanın ardından Rice'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşme talebinde bulunduğunu ve bu iki görüşmenin de yapıldığını ifade etti.