BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Edelmandan ani ziyaret

Tasarı geçti. ABD yönetimi ilişkileri tamir amacında. Edelman Ankara'ya indi.

Abone ol

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman bugün Ankara'ya geliyor. Edelman'ın Rusya'ya giderken ani bir kararla rotasını Ankara'ya çevirdi.

Savunma Bakan yardımcısı Eric Edelman ile Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan yardımcısı Dan Fried, günübirlik ziyaret için Ankara'ya geldi.

Edelman, Esenboğa Havaalanında yaptığı açıklamada, Fried ile birlikte Ankara'da bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederken, "Keşke koşullar biraz daha iyi olsaydı" diye konuştu. Ankara ziyaretini, Moskova'da birlikte temaslarda bulunduğu ABD Dışişleri Bakanı Condeleezza Rice ve Savunma Bakanı Robert Gates'in isteği üzerine yaptıklarını söyleyen Edelman, Ankara'ya Ermeni tasarının Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilmesinden duydukları üzüntüyü ifade etmek için geldiklerini kaydetti.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Edelman, ABD hükümetinin söz konusu tasarının genel kuruldan geçmemesi yönündeki kararlılığını sürdüreceğini de belirtti.

Edelman, Ankara temasları çerçevesinde Türk yetkililerle diğer güncel konularda da görüş alışverişinde bulunacaklaranı kaydetti. ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Edelman ve Fried'in Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan ile bir araya gelmesi bekleniyor.