BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,46
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan birlik mesajları

Başbakan Erdoğan Pendik'ten kamuoyuna birlik beraberlik mesajları verdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokratik Toplum Partisi(DTP) milletvekillerine seslenerek, PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmelerini istedi. Erdoğan, "Bunun adını ilan ederek buna karşı seferberlik başlatımalı. Kimse bundan gocunmamalı." dedi.

Başbakan Erdoğan, Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. Erdoğan açılışın ardından burada vatandaşlarla bayramlaştı. Erdoğan daha sonra kürsüye çıkarak gündemle ilgili açıklamalar yaptı.

Türkiye'de yaşayan herkesi kucakladıklarını belirten Erdoğan, "Hangi etnik unsura tabi olursa ol sen benim kardeşimsin. Farklı inançtan da olabilirsin. Bu ülkenin evladı olarak vatandaşlık bağıyla birbirimize bağlıyız. 70 milyon olarak bir olacağız, dayanışma içerisinde olacağız." şeklinde konuştu.

AK Parti Hükümeti olarak bölgeye yönelik önemli yatarımlar yaptıklarını belirten Erdoğan geçmişte neden böyle yatırımlar yapılmadığını sordu. Van Başkale Belediye Başkanı ile aralarında geçen bir konuşmadan bahseden Erdoğan şöyle konuştu :"Van Bahçesaray Belediye Başkanın sözünü unutmuyorum. 'Biz 11 ay dünyaya kapalı Allah'a açığız' diyordu. Niye şehre inemiyorlardı? Adamlar içe kapanıyorlardı.

Biz ne yaptık? 42 kilometrelik o yolu yaptık. Artık yaz kış 12 ay Bahçesaray'ın yolu açık. Hamdolsun Yatılı İlköğretim Bölge Okulu kurduk. Hakkari, Şemdinli. O meşhur terörün oluduğu yerler. Okula gittim, hamdolsun bilişim teknolojisi sınıfı var. Şemdinli'de yavrularımız bilgisayarın başında. Yavrularımız bilgisayar tuşlarında derslerini yapıyor. Soruyorum acaba geçmişte buralara böyle uğrayanlar var mıydı? Yoktu."