BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bayramda sınır tanmadılar

Sınırın her iki yakasında bulunan akrabalar bayramlaşmak için sınırı aştı.

Abone ol

Hatay'ın Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarından, Türkiye'de bulunan akrabalarıyla 48 saat yatılı bayramlaşmak için 33 bin Suriyeli giriş yaptı.

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Reyhanlı ilçesinin Cilvegözü Gümrük Kapısı yakınlarında Hac Konaklama Merkezi'nde İdlip Valisi Dr. Atıf El Neddaf ve beraberindeki heyeti karşıladı.

Son yıllarda 2 ülkenin devlet başkanlarının yakın ilişkilerinin her alanda hissedildiğine dikkat çeken Kayhan, ''Ortak kültürün mirasçıları olarak Suriye ile her alanda ilişkileri üst düzeyde tutmalıyız. Artık, sadece Ramazan ve Kurban Bayramlarında değil, sürekli olarak her iki ülkenin vatandaşları rahatlıkla birbirlerini ziyaret ediyor ve hasret gideriyorlar. Bu geleneği sürdüreceğiz'' dedi.

Kayhan, Suriye'den Ramazan Bayramı için Cilvegözü ve Yayladağı Sınır kapılarından 33 bin Suriyelinin giriş yaptığını, bu kişilerin 48 saat süreyle yakınlarının yanında misafir kalabileceklerini bildirdi.

Suriye'den bayramlaşma amacıyla gelenler için tüm önlemlerin alındığını ifade eden Kayhan, ''Dostuluğun gelişmesi ve devamı için her iki ülke yöneticilerinin çabalarını takdirle izlemekteyiz. Bizlere düşen bu birlikteliği pekiştirmek olacak'' diye konuştu.