BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,53
HABER /  POLİTİKA

Bayramlaşmada gerginlik

Bayramlaşmada siyaset olmayacaktı. 2 parti sözünü tutamadı.

Abone ol

MHP İzmir İl Başkanlığı'ndaki AKP'lilerin bayram ziyareti gergin bir şekilde bitti.

Milliyet'in haberine göre “Bugün siyaset konuşmayacağız'' diyen MHP İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül sözlerini tutamadı.

Başbakan Erdoğan'ın, “Şehitlere MHP'nin de, CHP'nin de DTP'nin de içi yanacak'' sözlerini değerlendiren Dervişoğlu, “Bizim içimiz beş senedir yanıyor'' dedi.

Dervişoğlu'nun bu sözünün ardından Şengül'den izin isteyerek konuşan AKP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Arif Uğurlu, “Bizim içimiz 26 senedir yanıyor. Güneydoğu'da silah çözüm değil. Son beş senedir AKP'nin politikaları sayesinde oraya yapılan yatırımlar arttı. Oradaki vatandaşlarımız devletine daha da bağlandı'' dedi.

Bu konuşmanın ardından Dervişoğlu'nun, AKP'nin Güneydoğu ve dış politikalarını eleştirmesi üzerine Uğurlu, “Sayın İl Başkanım, AKP'nin küçük bir geçlik kolları başkanının söylediği sözleri üzerine MHP'nin siyaset yapması doğru değil'' dedi. Bu sözler Dervişoğlu'nu sinirlendirdi. Uğurlu'ya sert çıkan Dervişoğlu'nun, gevezelik yaptığını belirttiği konuşma ortamı iyice gerdi.

Tartışmanın sürmemesi için ayağa kalkan AKP İl Başkanı Şengül, Dervişoğlu'nun elini sıkarak gazetecilere poz verdi. Bu sırada AKP ile MHP'nin yakınmış gibi gösterilmesine tepki gösteren Dervişoğlu, “Bizim aynı olmamız, birbirimize yakın olmamız mükün değil'' diye konuştu. AKP'liler ziyaretin ardından MHP İl Başkanlığı'ndan ayrıldı.