BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.399,44
HABER /  POLİTİKA

Baykalın bir önerisi var

Baykal memleketi Antalya'daydı. Partililerle bayramlaştı. Bir de çağrısı var.

Abone ol CHP lideri Baykal çıkış yolu adına herkesi 'milli politika' oluşturmaya çağırdı.

Memleketi Antalya'da, parti teşkilatında düzenlenen bayramlaşma töreninde, partililer ve gazetecilerle bayramlaşan CHP lideri Deniz Baykal, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

''Milli politika'' oluşturulmasının önemine değinen Baykal, şunları kaydetti:

''İki yıldır biz bunun feryadını dile getiriyoruz, ama maalesef bu noktaya gelinemedi. Yaşanan olaylar karşısında büyük bir tepki var. Hükümet, bu tepkinin etkisi altında, bir çıkış yolu arıyor. Bu çıkış yolunu Türkiye'de bütün siyasi partileri bir araya getirerek, ciddi çalışma yaparak, bir politika ortaya koyma suretiyle bulabiliriz. Buna ihtiyaç var. Bu bayram gününde bir milli politika yapma çağrısında bulunuyorum.''

Terör politikasının yanı sıra Türkiye'nin komşularıyla ve müttefikleriyle ilişkisinin de giderek sorgulanır hale geldiğini belirten Baykal, Türkiye'nin bir yalnızlaşma tehlikesi ve tehdidiyle karşı karşıya olduğunu savundu.

Bunun altında yatan temel nedenin, ''Hükümetin yıllardır izlediği teslimiyetçi politika'' olduğunu iddia eden Baykal, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları hakkındaki tasarının buna örnek olduğunu ifade etti.