BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.443,14
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu Bahçeli ve Demirtaş neden cenazeye katılmadı?

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze törenine katılmayan muhalefet liderlerine hem siyasilerden hem de vatandaştan sert tepki...

Abone ol

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze törenine Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş neden katılmadı?

Şehit Savcı'nın cenaze töreni sonrası açıklamalarda bulanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet liderlerini ağır sözlerle hedef aldı. Davutoğlu'nun açıklamaları sonrasında Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş sosyal medyadanın konusu oldu. 

"CENAZEYE BİLE GELMEDİLER"

"Burada yoktular. Milletin acısında yan yana duramayanlar milletin geleceğinde rol alamazlar" sözleriyle muhalefetten kimsenin cenaze törenine katılmadığını vurgulayan Davutoğlu şunları söyledi;

"Sayın Kılıçdaroğlu beni, bizi eleştireceğine keşke burada olsaydı, acıyı beraber paylaşsaydık, namazda aynı safhada dursaydık. Kılıçdaroğlu’nun attığı tweetler… Bu saldırı nasıl unutulmayacaksa o tweetler de unutulmayacaktır. Bahçeli’nin yaptığı açıklama da öyle.

CENAZEYE GELSELER BUNU SÖYLEMEZDİM AMA...

Cenazeyi defnettiğimiz için söylüyorum, bu ülkenin kaderi hepimizin kaderi. Bu cenazede bulunmayan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli İç Güvenlik Paketi'ne karşı çıkmışlardır. Şimdi hesap vaktidir. Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli bugün burada olsaydı bu eleştirileri yapmayacaktım."

DAHA ÖNEMLİ NE İŞLERİ OLABİLİR?

Muhalefet liderlerinin cenaze törenine katılmamaları Twitter'da eleştiren vatandaşların aklında ise tek bir soru vardı: "Daha önemil ne işleri olabilir?"

İşte sosyal medyadan savcının cenazesine katılmayan muhalefet liderlerine yaylım ateşi: 

ekran-resmi-2015-04-01-17.17.16.png

ekran-resmi-2015-04-01-17.14.21.png

ekran-resmi-2015-04-01-17.14.01.png

ekran-resmi-2015-04-01-17.13.39.png 


KILIÇDAROĞLU İSTANBUL'A GELİYOR

1 Nisan 2015 günü için medyaya ulaştırılmış resmi bir programı bulunmayan Kemal Kılıçdaroğlu eleştirilerin ardından İstanbul'a gelme kararı aldı. CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun şehit savcının ailesine taziye ziyaretinde bulunacağı bildirildi.

HDP EŞBAŞKANLARI PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ AMA...

HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın bugünkü programlarında Ankara'daki parti genel merkezinde seçim çalışmalarını yürütmek vardı. Ancak HDP'den öğlen saatlerinde yapılan bir açıklamayla Yüksekdağa ve Demirtaş'ın programlarını iptal ettiği duyuruldu. Ancak iki lider cenaze törenine katılmadı. Savcının şehit edilmesiyle ilgili HDP'den yalnızca yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bu vahim ve acı olayın bütün detaylarının dikkatlice araştırılmasını ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz" denildi. 

BAHÇELİ:BERKİN ELVAN BİR KEZ DAHA KATLEDİLMİŞTİR

Basına bildirilmiş resmi bir programı bulunmayan MHP lideri Devlet Bahçeli de savcının öldürülmesi sonrası yazılı açıklama yayınlamakla yetindi.

Bahçeli açıklamasında Berkin Elvan göndermesi yaparak şunları söyledi:

"Üzüntümüz, çok büyüktür. Bu aşamada Çağlayan'daki vahşi terör eylemini lanetliyorum. Bu hain saldırı, yalnızca merhum şehidimize yönelmemiştir. Bununla birlikte Türkiye vurulmuş, Türk adaletinin kanı akmış, 78 milyon hedef alınmıştır. Berkin Elvan bir kez daha katledilmiştir. Toplumsal cepheleşmelerden memnuniyet duyanlara, Berkin Elvan'ın körpecik bedeni üzerinden istismar yarışına girenlere gün doğmuştur."