BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.441,89
HABER /  GÜNCEL

DERGİ - Tüm zamanların en güzel arabaları

Çoğu sürücü için kullandığı aracın iş görüyor olması yeter. Ama bazı arabaların doğal bir cazibesi vardır; işlevli olduğu kadar güzeldirler de.

Abone ol

1964 Jaguar E tipi Seri 1

Çoğu sürücü için kullandığı aracın iş görüyor olması yeter. Ama bazı arabaların doğal bir cazibesi vardır; işlevli olduğu kadar güzeldirler de.

Quora adlı anket sitesine gelen yanıtlara göre en çok beğeni toplayan otomobiller şunlar:

1929 Duesenberg SJ LeBaron Dual Cowl Phaeton

Bir zamanlar ABD’de üretim yapan Duesenberg otomobil firmasının 1929 SJ modeli ile 1935 J Supercharged 530 Coupe üstü açılabilir modeli en beğenilen arabalar arasında yer alıyor.

1939 Mercedes-Benz 540K Special Roadster

Ankete katılanların kimi ise 1936 Mercedes-Benz 540K Special Roadster’in en favori modelleri olduğunu belirtiyor.

İngiltere’nin Malvern kasabasındaki Morgan Motor Company’nin ürettiği modeller ise ‘insan ile makinenin birliğini en iyi temsil eden otomobil’ olarak görülüyor.

1995 McLaren F1

McLaren F1 tüm zamanların en hızlı arabalarından biri olarak değerlendiriliyor. Fakat bu modelden sadece 106 adet üretilmiş. Bu nedenle aracın çoğu hayranı, hevesini almak için dijital kopyalarına bakabiliyor ancak.

LaFerrari

Bazıları içinse Ferrari vazgeçilmezliğini koruyor, özellikle yeni LaFerrari modeli. Bu model biçim ve fonksiyonun çok başarılı bir bileşimi olarak tanımlanıyor.

Aston Martin DB4 GT Zagato "Sanction II"

Çoğu otomobil hayranı 1950’ler ile 70’leri en güzel araçların üretildiği yıllar olarak değerlendiriyor. Ford’un Shelby GT500 modeli ile James Bond ile efsaneleşen Aston Martin DB5 modeli bu döneme ait. 1960’ta sadece 19 adet üretilen Aston Martin DB4 GT modelini gören az sayıdaki kişiler ise onu muhteşem bulduklarını söylüyor.

1971 Lamborghini Miura SVJ

Otomobil modelleri zaman içinde gözden düşebiliyor; fakat bazıları var ki cazibesini daima koruyor. Buna en iyi örneklerden biri de ilk süper otomobil olarak değerlendirilen Lomborghini Miura.

En gözde otomobiller listesi elbette Jaguar’sız olmaz. E tipi modelini 1961-75 yılları arasında 70 bin adet üreten firmanın kurucusu Enzo Ferrari’nin bu modeli “tüm zamanların en güzel arabası” olarak tanımladığı söyleniyor.

Bu makalenin İngilizce aslını BBC Autos’da okuyabilirsiniz.

Dergideki diğer makalelere buradan ulaşabilirsiniz.