BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.419,35
HABER /  GÜNCEL

Kavga çıkınca mültecileri denize attılar

Didim'de Yunan adalarına gitmek isteyen 40 Suriyeli arasında kavga çıktı. Bottaki mültecilerden 5'ini diğerleri denize attı. Yaklaşık 200 metre yüzerek karaya çıkıp canlarını kurtaran Suriyeliler’i polis gözaltına aldı.

Abone ol

AYDIN’ın Didim İlçesi’nde, 40 Suriyeli’den 5’i lastik botla Yunan adalarına geçmek için kıyıdan açıldıktan kısa bir süre sonra denize atıldı. Yaklaşık 200 metre yüzerek karaya çıkıp canlarını kurtaran Suriyeliler’e, polis battaniye ve giyecek dağıtarak soğukta donmaktan kurtardı. 5 Suriyeli’den 1’i, organizatör olduğunun anlaşılması üzerine gözaltına alındı.

Sahil Güvenliğin gelmesi beklenirken, bottaki Suriyeliler arasında belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Botta bulunan Suriyeliler’den 5’i denize atıldı. Yüzerek kıyıya çıkan ve soğuk hava nedeniyle donmak üzere olan Suriyeliler’e polis ekipleri tarafından giyecek ve battaniye dağıtıldı.

Daha sonra Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Suriyeliler’den, organizatör olduğu belirlenen 1’i gözaltına alındı.

Botla umuda yolculuklarına devam eden diğer Suriyeliler’in yakalanması için Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü bildirildi.