BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  POLİTİKA

Kamer Genç geldi Meclis karıştı FLAŞ

Emine Erdoğan'a sözlü saldırısı nedeniyle AK Parti'li vekillerin sert eleştirilerine hedef olan Kamer Genç kendini savunmak isteyince Meclis karıştı.

Abone ol

İNTERNET HABER- Japonya konsolosluğundaki gecede Emine Erdoğan'a sataşan Kamer Genç, bugün Meclis'e gelince ortalık karıştı.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesiyle ilgili, "Bir parlamento üyesinin öncelikli olarak bir kadına ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın eşine yapmış olduğu şiddeti içeren tavrını bir kadın Başkanvekili olarak ve Başkanımız adına Divan olarak kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yönelik tavrı gündeme geldi.

Yerinden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Genç’in, Erdoğan'a yönelik kamer-genc-tbmm.jpgsöylemlerini "seviyesiz" ve "dengesiz" olarak niteledi. 

KONUŞMAYI EVSAHİPLERİ İSTEDİ

Aydın, şunları söyledi:

"Herkesçe malum olan bir milletvekili, Kamer Genç, her zamanki gibi haddini aşmıştır. Bu kişinin artık hiçbir kuruma, makama, kişiye saygısı kalmamıştır. Kendisi rezil olmakla malum olan bu milletvekili, aynı zamanda dün artık Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına taşmış ve Türkiye Cumhuriyeti'ni de adeta, bir Japonya Büyükelçiliği'nde rezil etmeye kalkışmıştır. Artık, Türkiye'yi bırakıp Japonya'nın da işine karışmaya başlamıştır. Bu kişi Atatürk'ün kurduğu, -kurmasıyla övünen- CHP grubuna da tabii ki yakışmaz, onların da tasvip etmediğini ben düşünüyorum."

EMİNE HANIM'IN KONUŞMASINI KİM İSTEDİ?

Emine Erdoğan'ın ev sahibi Japon Büyükelçiliği'nin davetlisi olduğunu ve kendisinden açılış konuşmasını yapmasının istendiğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"29 Ekim 2013 tarihinde bir taraftan Japon Başbakanı Türkiye'de Marmaray'ın açılışına katılırken öbür tarafta Tokyo'da Türkiye Büyükelçiliği'nde Japonya Milli Günü münasebetiyle bir resepsiyon düzenlenmiş ve o resepsiyonda da Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin eşi Akie Abe konuşmuştur. Mütekabiliyet esası ve her türlü dış politika esası, nezaket kuralları gereği, burada da Japonya Büyükelçiliği, muhterem hanımefendiyi davet ederek konuşturmuştur. Ancak, ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde benzer konuşmalar da yapılmıştır, yapılmaya da devam edecektir.
Burada görülmesi gereken, Japon Büyükelçiliği'nin vermiş olduğu resepsiyona sayın Başbakanımızın değerli eşi Emine Erdoğan'ın katılmasıdır. Bu katılım Türkiye'nin Japonya'ya, Japonya'nın da Türkiye'ye verdiği değerin bir ifadesidir aynı zamanda. Uluslararası bir platformda dahi nezaket ve görgü kurallarını çiğneyerek ülkemizin imajını zedeleyen ve aynı zamanda kadına yönelik şiddet ve nefret içerikli sözler sarf eden bu kişiyi en şiddetli şekilde kınıyoruz ve yüce milletimize şikayet ediyoruz. CHP Grubu'nu da ahlaktan ve edepten yoksun malum milletvekiliyle ilgili işlem yapmaya davet ediyoruz. Zira, bu bir ilk değildir ve bundan sonra da olmaya devam edecek gibi görünüyor. Sadece milletvekili dokunulmazlığının arkasına sığınarak her türlü hakareti, her türlü saldırıyı, her türlü seviyesizliği kendine meşru gören bu arkadaşla ilgili, CHP'den en azından disiplin işlemlerini başlatmalarını biz AK Parti Grubu olarak bekliyoruz ve bunun takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Bu malum kişiyi, CHP'nin tavrında olduğu gibi kamuoyuna bildiriyoruz ve CHP'nin bu konudaki tavrını da merakla bekliyoruz."

SÖZEL ŞİDDET

kamer-genç.jpg

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı da iki gün önce Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu anımsatarak, "Kadına şiddet sadece kaba kuvvetle olmaz, sözel olarak da sözlü olarak da gerçekleşebilir. Bir parlamento üyesinin öncelikli olarak bir kadına ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın eşine yapmış olduğu şiddeti içeren tavrını bir kadın Başkanvekili olarak ve Başkanımız adına divan olarak kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

GENÇ SÖZ İSTEYİNCE ORTALIK KARIŞTI

Bu arada Genel Kurul Salonu'na giren Genç, söz istedi ve "ne yaptım onu söyleyeyim" dedi. Bunun üzerine AK Parti sıralarından milletvekilleri Genç'e, "Ne yaptın? Otur yerine" diye bağırdı.

kamer-genç-tbmm.jpg

Bu arada söz alan milletvekilleri EXPO 2020 oylamasında İzmir'e başarılar diledi.

Genel Kurul'da, BDP'nin enerji alanında sorunların araştırılarak alınması gereken önlemler için Meclis Araştırması önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin öneri reddedildi.