BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.439,82
HABER /  MEDYA

Kalemini kılıç gibi kullanacak

Murat Bardakçı magazin üstadı mı tarih üstadı mı? Bardakçı eleştirenleri televizyona çağırdı.

Abone ol

Tarihçi-yazar Murat Bardakçı'nın Sabah bünyesine katılması haberini, TV'ler iki hafta boyunca mehterli bir reklam filmiyle duyurdu. Bazı köşe yazarları Bardakçı'yı magazin üstadı olarak niteleyince Bardakçı küplere bindi. diyen ünlü tarihçi, kendisini eleştirenlere karşı kalemini kılıç niyetine kullanacağını yazdı.

Yazar kendisini eleştirenlere Attila İlhan'ın "Mehter çaldığı zaman on komünistten dokuzu faşist olur" sözünü hatırlattı. Bardakçı, mehter marşını bazı kalem erbablarınını fikirlerini değiştirmediğini aksine anlayışlarını silip süpürdüğünü yazdı.

Tarihçi değil magazinci olduğunu iddia edenlere hodri meydan diyen Bardakçı onları televizyona tartışmaya çağırdı.

"Buyurun, seçeceğiniz bir TV'de yayına çıkalım, üç Şark dilinde, yani Osmanlıca, Arapça ve Farsça olarak kaleme alınmış, "divâni" ile "siyakat" da dahil olmak üzere yine sizin seçeceğiniz yazıyla istediğiniz devre ait eski metinleri ayrı ayrı okumaya çalışalım... Bakalım hangimiz daha az hata ile çözebileceğiz? Sizler mi, yoksa ben mi!

Sabah'taki ilk yazımın bu tarzda olmasını hakikaten istemezdim ama, birilerinin yüzünden mehterbaşının okuduğu gülbangda geçen "Kılıcın keskin olsun" sözüne uymak zorunda kaldım. Zira, yazarın kılıcı, ne de olsa kalemidir! "