BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,25
HABER /  POLİTİKA

Alevilerin kiralık oyu var mı?

Siyasi partiler Alevi oylarını almak için dirsek temasında. Ancak bu kesim icraat bekliyor.

Abone ol

Mersin'de yapılan iki günlük toplantıda buluşan Alevi örgütlerinin temsilcileri, Ankara, Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve İçel'in yanı sıra Avrupa'daki Alevi örgütlerinden temsilciler, Mersin'de iki gün süren toplantıda bir araya geldi.

Ortak tavır belirleyen Alevi örgütleri, AKP'yi eleştirdi, MHP'nin bazı bölgelerde destek bulduğunu söyledi. Siyasi partilere "Oy avcılığı yapmayın, programınızda sorunlara yer verin" çağrısı yapıldı

'Hepsi oy avcısı'

Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Servet Demir:
"Hepsi oy avcılığı yapıyor. Alevilerin geleneksel yapısı sosyolojik olarak değişti. Klasik örgütlenmeden modern örgütlenmeye geçiyoruz. Alevilerin tarihsel duruşu nedeniyle aşırı sağa gitmeleri mümkün değil. Bizim gösterdiğimiz bir adres yok."

Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser:
"2002 seçimlerinde sandığa gitmeyen 10 milyon kişinin yaklaşık yüzde 80'nin Alevi olduğunu tahmin ediyoruz. Arkadaşlarımız yaptığı çalışmalarda, Alevi yerleşim birimlerinde sandığa gitmeme oranının yüksek olduğunu tespit etti. Bu tabanda bir tepkinin olduğunu gösteriyor. Uzun vadede Alevi - siyaset ilişkisini oluşturmak amacındayız. Artık kiraya verilecek oyumuz yok, çünkü bu bize hep asimilasyon olarak döndü."