BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmirlilere diş fırçası dağıtılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik kapsamında gerçekleştirdiği projelere devam ediyor.

Abone ol

2004 yılında okullarda, 2005 yılında ise mahalle, köy ve beldelerde başlattığı sağlık taramalarını önümüzdeki dönemde de sürdürmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, gerçekleştirdiği ihale sonucunda taramalarda vatandaşlara dağıtmak üzere 200 bin adet yetişkin diş fırçası, 50 bin adet çocuk diş fırçası, 250 bin adet diş macununun yanısıra 4 bin adet de ilk yardım çantası aldı.

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ait gezici sağlık otobüsü, gittiği okullarda diş, göz, kulak-burun boğaz ve çocuk hastalıkları olmak üzere 4 branşta tarama, mahallelerde ise alınan kan örnekleriyle kolestrol, böbrek ve karaciğer, kansızlık, romatizma, hepatit B ve C Troid testleri ile kan şekeri ölçümü, kan gurubu analizi ve Brusella (Malta Humması) testlerini yapıyor. Ayrıca, kadınlara yönelik smear testiyle kimi zaman erken teşhisle hayat kurtaran Büyükşehir Belediyesi, sağlık taraması yapılan okullarda velilere hijyen, beslenme ve ergenlik konularında seminerler veriliyor, broşürler dağıtılıyor.

Sağlık taramalarından bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Müdürlükleri ile işbirliğinde gerçekleştirilen ücretsiz Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’na devam eden kursiyer, eğitmenler ve yakınları ile Gençlik ve Spor Kulübü`ne bağlı binlerce sporcu, stresli ve riskli meslek gruplarının başında gelen taksi şoförleri ve İZELMAN kreşlerinde eğitim gören çocuklar da yararlandı.

BİNLERCE KİŞİYE ŞİFA OLDU

Eşrefpaşa Hastanesi tarafından yapılan sağlık taramaları kapsamında, Ocak-Haziran 2010 döneminde 80 mahallede 9 bin 600 kişiden kan örneği, 2 bin 673 kadından ise patolojik smear örneği alındı. 7 bin 438 kişi diş muayenesinden geçirilerek, 13 bin 676 diş fırçası ile macunu dağıtıldı. 31 okulda 19 bin 919 öğrenci sağlık taramasından geçirilirken, aralarında parazit saptanan öğrencileri bin 769 anti bit şampuanı, bağırsak paraziti saptanan öğrencilere ise 17 bin 100 adet ilaç tedavileri için verildi.