BIST 9.883
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.453,57
HABER /  SPOR

İşte yılın en kötü transferleri

Yılın en kötü transferleri için anket düzenlendi. İşte en kötü transferler;

Abone ol

Marca Gazetesi'nin düzenlediği ankette oy kullanan 150 bin kişinin neredeyse yarısı Real Madrid'in transferlerine oy verdi.

 Listenin ilk sırasında beklendiği gibi Jonathan Woodgate yer aldı. Yaklaşık yüzde 40 oy alan Woodgate, 2004'te 25 milyon euroya transfer olduğu Real'de sakatlığı nedeniyle doğru dürüst forma giyememişti. Woodgate, Madrid kariyerinde sadece 1 gol atmış, 1 kırmızı kart görmüş bir kez de kendi kalesini avlama başarısını göstermiş, ardından da Middlesbrough'a kiralanmıştı.

Listenin ikinci sırasında tanıdık bir isim göze çarpıyor. 1999'da Fener'den 18 milyon dolar karşılığında Real Madrid'e alınan Elvir Baliç, yüzde 11'le yüzyılın en kötü ikinci transferi oldu. Boşnak futbolcu, transfer olduktan sonra sakatlanmış, 6 aylık aranın sonunda çok az şans bulduğu Madrid ekibinde sadece 1 gol atarak tekrar Fenerbahçe'ye kiralanmıştı. Ardından Galatasaray'da da forma giyen Baljic, son olarak Türk Telekom Lig A ekiplerinden İstanbulspor'da forma giymişti.

Üçüncü sıra için ise büyük bir yarış vardı. Atletico Madrid taraftarının kabusu olan Uruguaylı Sosa, yüzde 9.48'le podyuma çıkmayı başarırken, şu anda Fulham'da forma giyen eski Barcelonalı Christanval, yüzde 9.47 ile dördüncülükte kaldı. Monaco'dan alınan defans oyuncusu bu transfer döneminde Beşiktaş'ın da listesine girmişti.