BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Meriç Nehri SOS veriyor

Meriç Nehri'de alarm vermeye başladı. 1 gün su pompalarının çalışması yasak...

Abone ol

Edirne'de, Meriç Nehrinin suyunun tasarruflu kullanılması ve çeltik alanlarına daha sağlıklı su verilmesi amacıyla Çeltik Komisyonu, 1 gün süreyle bazı bölgelerde su pompalarının çalıştırılmasını yasakladı.

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Gürsel Şimşek, yaptığı açıklamada, Edirne Valisi Nusret Miroğlu'nun başkanlık ettiği Çeltik Komisyonunca alınan karar doğrultusunda, Uzunköprü ve Meriç ilçelerinde Meriç Nehrindeki su pompalarının bir gün süreyle çalıştırılmaması kararı alındığını bildirdi.

Su pompalarının çalıştırılmayarak, nehir suyunun İpsala ilçesindeki çeltik alanlarına ulaşmasının hedeflendiğini bildiren Şimşek, nehir suyunun az olduğu dönemlerde buna benzer uygulamalar yapıldığını belirtti.

Uygulamanın suyun ihtiyaca göre kullanılması açısından önemli olduğunu bildiren Şimşek, ''İhtiyacı olan yerlere su gitmesi lazım. Çeltikler belli büyüklüğe geldi. Su azaldığı için Meriç Nehri'nden daha fazla su çekmenin anlamı yok. İhtiyacı olan bölgelerde eksik kalabilir. Uzunköprü ve Meriç ilçelerindeki su pompalarının çalıştırılmaması, yerinde bir karar. Meriç Nehri'nin suyu yeterli olmadığı için iyi kullanmalıyız'' dedi.

Meriç Nehri'nin geçen yılın Temmuz ayındaki 99,1 metreküp/saniye olan debisi bu yıl 56,8 metreküp/saniyeye geriledi. Tunca Nehri'nin debisi ise 14,3 metreküp/saniyeden, 4,9 metreküp/saniyeye düştü.