BIST 10.241
DOLAR 32,21
EURO 34,69
ALTIN 2.447,36
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İlköğretime 100lük not sistemi

100'lük not sistemine gelecek yıldan itibaren ilköğretim okullarında geçilecek...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaöğretim kurumlarında uygulamaya konulan 100'lük not sistemine gelecek yıldan itibaren ilköğretim okullarında da geçileceğini açıkladı.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, "Uygulamanın ilköğretimde de başlamasıyla eğitim sistemimizde not sisteminde birlik ve standart sağlanacak" dedi.

Erdoğan, "Önceden, diploma notu 85 olan da 100 olan da 5 üzerinden mezun oluyor ve değerlendiriliyordu. Oysa bu, yüksek dereceden 5 alan öğrencilerin aleyhine bir haksız durum yaratıyordu" diye konuştu.

Bu uygulamayla eğitim sistemindeki taşların yerine oturmaya başladığını ifade eden Erdoğan, önceki yıllarda 5'lik not sisteminden kaynaklanan sorunların birçok haksızlığa yol açtığını söyledi.

Ortaöğretim kurumlarında 100'lük not sistemi sayesinde haksızlıkların büyük ölçüde giderildiğini belirten Erdoğan, "Uygulamanın ilköğretimde de başlamasıyla eğitim sistemimizde not sisteminde birlik ve standart sağlanacak. Yükseköğrenime geçişte olduğu gibi yeni ortaya koyduğumuz ortaöğretime geçiş sisteminde de adalet sağlanacak ve haksızlıkların önüne geçilecek" dedi.