BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
HABER /  POLİTİKA

İşte bu fotoğrafın perde arkası!

19 Mayıs için Anıtkabir'de düzenlenen törelere katılan Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen'in koyu sohbeti dikkat çekti.

Abone ol

İNTERNETHABER
Nergis Demirkaya

ANKARA- CHP yeni genel başkanını ararken 19 Mayıs için Anıtkabir’de düzenlenen törende Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen arasındaki koyu sohbet dikkat çekti.

Kulislerde Erdoğan ile Öymen'in CHP'deki son gelişmeler ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığını konuştuğu iddia edildi. Asıl konuşulan konuyu ise Öymen anlattı.

KILIÇDAROĞLU'NU DEĞİL NÜKLEER ANLAŞMA KONUŞULDU

Başbakan Erdoğan ile Öymen'in yüzlerini asan konu Türkiye-Brezilya ve İran arasındaki anlaşmadan sonra BM'nin İran'la ilgili yaptırım hazırlığı.

Öymen Başbakan’la yaptıkları bu sohbeti İNTERNETHABER'e anlattı. Öymen, "İmzalanan anlaşma çok önemli. Ancak BM’nin yaptırım kararı için işlettiği bir süreç var. Brezilya-Türkiye imzası ile çözülecek sanıldı ama BM İran’a yönelik yaptırımdan vazgeçmiyor.

Ben de Sayın Başbakan’a BM’den yaptırım kararı çıkarsa ciddi sorun olacağını anlattım. Daha önce Pakistan’daki nükleer konudaki süreci anlattım. Başbakan’la bunları konuştuk. Gözlerimiz BM’de olacak" dedi.

Türkiye ve Brezilya, önceki gün Tahran'da İran'ın nükleer yakıt takasını kabul etmesini sağlayan bir anlaşmada arabuluculuk yaptı. Yaptırım tasarısının güvenlik konseyine sunulmasının zamanlaması da bu açıdan dikkat çekici bulunuyor. BM’den gelecek yeni bir yaptırım kararı ekonomiyi, enerji politikaları ve komşularla ilişkileri olumsuz etkileyecek.