BIST 10.244
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.392,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Raylı sistem planlanan tarihte bitecek

Samsun Hafif Raylı Sistem Projesi'ni yürüten konsorsiyum, söz verdiği tarihte bitirebilmek için çalışmara hız verdi

Abone ol

Samsun Hafif Raylı Sistem Projesi'ni yürüten Alsim Alarko (Türkiye) ve Ansaldo Brede (İtalya) konsorsiyumu, projenin inşaat kısmını söz verdiği tarihte bitirebilmek için çalışmara hız verdi.

Ray döşeme işleminin yüzde 95'i tamamlandığı öğrenildi. 4 vardiya sistemi ile süren çalışmalarda bir yandan getirilen trenlerin test sürüşleri yapılırken, bir yandan da ray aralıkları taşlarla örülüyor.

Osmanlı Devleti döneminde 1. Dünya Savaşı çıkması üzerine hayata geçirilemeyen Samsun Hafif Raylı Sistem Projesi, hükümetin de desteği ile son sürat devam ediyor. 2 yıl önce yapımına başlanan ve 106 milyon euroya mal olan projenin ekim ayında tamamlanması bekleniyor. Proje kapsamında İtalya'da yapımı süren 16 trenden ikisi şehre getirilmişti. Trenlerin test sürüşleri büyük bir titizlikle sürüyor. Geriye kalan 14 tren ise belirlenen takvimlerde gruplar halinde getirilip testlere başlanacak.

19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasabetiyle trenler, test sürüşleri sırasında ücretsiz yolcu taşıyarak Samsunlulara jest yaptı.