BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.400,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu gel derse gelecek

Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde bir CHP şimdiden çekim merkezi oldu. Kamer Genç'in ardından önemli bir isim daha CHP'ye göz kırptı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
CHP Genel Başkanlığı için adaylığını koyan Kemal Kılıçdaroğlu parti içinde yarattığı uzlaşmanın yanı sıra küskünleri ve çeşitli nedenlerle ayrı düşen muhalifleri de toplayacak gibi görünüyor.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in “Teklif gelirse CHP’ye katılırım” açıklamasının ardından adı CHP Genel Başkanlığı için geçen Prof. Dr. Süheyl Batum da "Kemal Kılıçdaroğlu" dedi.

Anayasa hukukçusu, eski rektör Batum’un adı 2008 yılında yapılan CHP Kongresi genel başkan adaylığı için geçti. CHP’de ciddi bir değişim ve dönüşüm arayan isimlerden biri olan Batum, Baykal’a karşı aday olmadı ancak Kılıçdaroğlu ile birlikte değişeceğini inandığı bir CHP’de görev almaya hazır.

STATÜKO KIRILMALI UMUDU

Kılıçdaroğlu’yla birlikte gelen sürece umutla baktığını söyleyen Batum süreci şöyle değerlendirdi:
Aslında Baykal gitti, Ahmet geldi olarak bakmıyorum. Türkiye’de dünyada statükoyu kıracak bir değişime ihtiyaç var. Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarını gelmesi bu açıdan umut verici bir gelişme. Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadar çok sıcak, cana yakın, dürüst, namuslu bir görüntü verdi. Ne iş yaptığı önceden de belli olan bir politikacı. Bana Türkiye siyasetinin üzerine giydirilen gömleği çıkarıp atabilecek bir siyasetçi olarak geliyor.”

VURDU MU İNLETEN LİDER KALMADI

Batum, Kılıçdaroğlu’nun mutevazı yapısını da avantaj olarak görüyor. “Her şeyli bilen lider… Vurdu mu yerler inliyor…” gibi lider modelinin artık yok olduğunu söyleyen Batum, “Halkla konuşan, onların arasına giren, derdini soran” bir yaklaşım doğru artık. Büyük değişim hareketleri de böyle başlar. Kılıçdaroğlu’nun mevcut siyaset anlayışını değiştireceğine, bir çok kişiyi de etrafında toplayacağını düşünüyorum” dedi.

GEL DERSE GİDERİM

Batum’a “Peki siz de Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alır mısınız” diye sorduk. Batum’un buna cevabı net oldu: “Evet… Tabiki” diyen Batum şöyle devam etti:
”Bir akademisyen olarak hukuk açısından neyin doğru olup olmadığını görüp tartışıyorum. Giydirilen gömleğin hiçbir şekilde demokratik laik soysal hukuk üstünlüğüne dayalı bir sistem getirmeyeceği huzursuzluğu yaşıyorum. Şikayetçi oldum. Bunları değiştirip düzeltmek gerek diyen biriydim. Kılıçdaroğlu ile el ele verebilecek insanlarla değişim süreci yaşanabilir. Ben de gel “Daha demokratik bir Anayasa yapalım”, “Gel bu statükoyu birlikte kıralım”, “Gel teknik konularda yardım et” derlerse tabiî ki içinde yer almak isterim.”