BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.401,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bayıldı ama bayrağı bırakmadı

Atatürk Stadında yapılan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenleri sırasında İmam Hatip Lisesi 9-B Sınıfı öğrenisi Mehmet Kara bayıldı

Abone ol

Düşmesine rağmen bayrağı elinden bırakmayan Mehmet Kara, tedavisi bittikten sonra geri dönerek "bayrağımı bırakmam" dedi ve törenin sonuna kadar bayrağı elinden bırakmadı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde okulu adına bayrak ve flama taşıyan iki öğrenciden biri olan Mehmet Kara, törenin ortalarına doğru baygınlık geçirerek yere düştü. İlk müdahalesi öğretmenleri tarafından yapılırken, 112 ekipleri sahaya girerek öğrenciye müdahale etti. Çadırda bir süre dinlendirilen Mehmet Kara ısrarla bayrağı bırakmak istemediğini söylemesi üzerine sağlık ekipleri bayrağı taşımasına izin verdi.

Bayrağına tekrar kavuşan Mehmet Kara, birden gözünün karardığını ve yere düştüğünü belirterek şunları söyledi: "Herhangi bir rahatsızlığım yok. Ama anlayamadım.Bayrağımızı taşıma görevi aldım. Atalarımız nasıl bayrağımızı hep yüksekte tutmuşsa, bende her şartta bayağımızı bırakmak istemedim."

Atatürk Stadında yapılan kutlamalarda kaymakam Musa Uslan, Garnizon Komutanı Albay Nurettin Kutluyuva, Belediye Başkanı Kadir Daş öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Tığ günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Kutlamalar halk oyunları gösterileri, jimnastik gösterileri ve tören geçişiyle tamamlandı.