BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu son rapor geldi!

Hava durumu İstanbul'da hayatı felç etti. Dün gece başlayan sağanak yağış ve fırtına zararo yol açtı. Peki İstanbul hava durumu ne zaman normale dönecek?

Abone ol

İstanbul hava durumu meteorolojiden gelen son haberler şok etti. Son hava durumu haberlerine göre İstanbul'da dün gece başlayan sağanak yağış hayatı felç etti. Dün saat 23.00 sularında başlayan sağanak ve fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı. Meteorolojiden gelen yeni bilgilere göre hava durumu önümüzdeki hafta ortasına kadar sağanak yağışlı ve yer yer sert fırtınalı olacak. Peki Ankara, Balıkesir, Çankırı, Ordu, Amasya, Çorum, Adana, Samsun, Çanakkale hava durumu nasıl?

İstanbul radarından alınan verilere göre İstanbul boğaz çevrelerinde yerel kuvvetli olarak devam eden sağanak yağışların önümüzdeki bir iki saat daha etkisini sürdürmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, Kadıköy’de Haldun Taner Tiyatro binasının önüne sığındı.

 

Üsküdar’da sahilde ise yol üzerinde oluşan su birikintileri vatandaşa adeta seksek oynattı. Suyun üstünden atlayarak geçmeye çalışan vatandaşların görüntüsü dikkat çekti.

 

Taksim’de ise yağmura hazırlıksız yakalananlar mağazaların tentelerinin altına sığındılar.

 

TEM'DE SU BASKINI

Sağanak yağış TEM Otoyolu Hasdal kavşağında su baskınlarına neden oldu. Bazı araçlar biriken yağmur sularında mahsur kalınca, içerisindeki yolcular zor anlar yaşadı. 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Çanakkale’nin doğusu, Balıkesir, Adana’nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Ordu ile bu sabah saatlerinde Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Pazar) sabah saatlerinde İstanbul’un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ile bu gece saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

iSTANBUL GÜNE YAĞMURLA BAŞLADI

İstanbululular bu sabaha yağmurla uyandı. Etkisini sürdüren sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Yağış sebebiyle göz gözü görmüyor.

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış TEM Otoyolu Hasdal kavşağında su baskınlarına neden oldu. Bazı araçlar biriken yağmur sularında mahsur kalınca, içerisindeki yolcular zor anlar yaşadı.

hava-durumu.20150823121045.jpg
HAVA SICAKLIĞI

Ülkemiz kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; bugün (Pazar) sabah saatlerinde İstanbul’un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ile bu gece saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar vb.) karşı ilgililerin tedbirli olması gerekmektedir.

hava-durumu-3.20150823121100.jpg

KARABÜK YAĞMURA TESLİM OLDU!

Ovacık ilçesinde çamur ve su birikintisi içinde mahsur kalan otomobil ve sürücüsü, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kurtarıldı. 

Boyalı köyüne ulaşıma kapalı ve genişletme çalışması olan yoldan giden Özcan Eren'in kullandığı otomobil, bir anda bastıran yağmur sularının oluşturduğu çamur ve su birikintisi içinde kaldı. Olay yerine giden ekipler, Eren'i ve otomobili halat yardımıyla çekerek su birikintisinden kurtardı.

hava-durumu-2.20150823121202.jpg

Eren, köyden döndüğünü belirterek, "Yolda ilerlerken bir anda yağmur bastırdı. Yer yer heyelan ve göletler vardı. Bir anda su birikintisinin içinde kaldım. AFAD'ı aradım. Teşekkür ederim. Kısa sürede geldiler. Beni ve aracımı kurtardılar" dedi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir çevreleri ve Çanakkale'nin doğu ilçelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Pazar) sabah saatlerinde İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı   28
EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu   27
ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; bugün (Pazar) sabah saatlerinde Anadolu yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.   27
KOCAELİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; bugün (Pazar) sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.   26
EGE Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
AFYONKARAHİSAR Parçalı bulutlu   30
DENİZLİ Az bulutlu ve açık   34
IZMIR Parçalı ve az bulutlu   31
KÜTAHYA Parçalı bulutlu   26
AKDENİZ Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusu ile iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Osmaniye ile Adana’nın kuzey ve doğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   34
ANTALYA Az bulutlu ve açık   32
BURDUR Parçalı ve az bulutlu   35
HATAY Parçalı ve az bulutlu   32
İÇ ANADOLU Parçalı kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA Parçalı bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   30
CANKIRI Parçalı bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   29
ESKISEHIR Parçalı bulutlu   28
NİĞDE Parçalı ve az bulutlu   33
BATI KARADENİZ Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Pazar) sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerimde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   27
KARABÜK Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   31
SİNOP Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   27
ZONGULDAK Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; bugün (Pazar) sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.   25
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Ordu ile bu sabah saatlerinde Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu gece saatlerinden itibaren Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
GÜMÜŞHANE Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı   32
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı   28
TOKAT Parçalı ve az bulutlu   31
TRABZON Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı   28
DOĞU ANADOLU Parçalı ve az bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BİTLİS Parçalı ve az bulutlu   29
ERZURUM Parçalı bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   29
KARS Parçalı bulutlu, bugün (Pazar) öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı   28
MALATYA Az bulutlu ve açık   36
GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
BATMAN Az bulutlu ve açık   40
DIYARBAKIR Az bulutlu ve açık   39
GAZIANTEP Az bulutlu ve açık   37
SANLIURFA Az bulutlu ve açık   38