BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Sırrı Sakık'tan Ağrı Valisi'nin iddiasına cevap!

Ağrı Valisi Musa Işın, gündeme bomba gibi düşen 'PKK 40'a yakın kızı dağa kaçırıp ifal etti' iddiasına Sırrı Sakık'tan yanıt geldi.

Abone ol

AĞRI Belediye Başkanı DBP’li Sırrı Sakık, Musa Işın'ın “Bir ilimizde 40’a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz diyerek orada zorla tutuluyorlar” Twitter üzerinden yanıt verdi.

Önceki gün basın mensuplarına gündemi değerlendiren Ağrı Valisi Musa Işın, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Makamında gazetecilerle bir araya gelen Vali Işın, “Kürtler’in hakkını savunduğunu iddia eden PKK terör örgütü Kürtler’i öldürüyor. Kürt çocuklarını dağa kaçıran, ölüme sürükleyen, Kürt köylerini basarak çocuklarını öldüren, Kürtler’in namusuna musallat olan PKK, çocuk ölümlerinin üzerinde ajitasyon ve karalama kampanyası yürütüyor” dedi.

"KADINLAR GECE VAKTİ TOPLANTI VAR DENİLEREK..."

Vali Işın, "Bir ilçemizde kadınlar gece vakti toplantı var diyerek evlerinden alınıyor, kocaları karşı çıkınca da ölümle tehdit ediyorlar. Bir ilimizde 40’a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz diyerek orada zorla tutuluyorlar. İnsanlarımız namuslarıyla tehdit ediliyor" ifadelerini kullandı.

"SİZİN BU HALKIN BİR EVLADI OLDUĞUNU HATIRLATIRIM"

Ağrı Valisi Işın'ın sözlerine Sakık, "Ağrı Valisi'ne öncelikle %99'unun Kürt olduğu bir şehirde valilik yaptığınızı ve yaşınız kadar Kürtlerin bir özgürlük mücadelesi verdiğini hatırlatırım. Ama siz de bugün bize 40 yıllık savaşın çirkin söylemini hatırlattınız. Kadın bedeni ile namustan vurmak istiyorsanız Kürtlerin yanyana mücadele ederek bunu çoktan aştığını; namusun onurlu yaşamak olduğunu sizin de bu halkın bir evladı olduğunuzu hatırlatırım." diyerek cevap verdi.

sirri-sakiktan-agri-valisinin-iddiasina-sert-cevap!.jpg