BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  GÜNCEL

Van'dan sonra bir skandal daha patladı!

Van'da belediye aracından bomba malzemesi çıkmasının ardından Şanlıurfa'da da belediyenin kiraladığı araçtan patlatılmaya hazır bomba yakalandığı ortaya çıktı.

Abone ol

Van'da belediye aracından 100 kilo amanyumnitrat çıkmasının yankıları sürerken bir başka skandal daha günışığına çıktı. Benzer bir olayın Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde de yaşandığı günışığına çıktı.

Suruç'ta geçen şubatta 21 BA 158 plakalı bir mini kamyonette patlatılmaya hazır biçimde bomba düzeneği bulunmasının ardından harekete geçen Şanlıurfa Emniyeti, aracın Suruç Belediyesi tarafından kiralandığını tespit etti.

BELEDİYE ÇALIŞANI KİRALAMIŞ

İçinde patlamaya hazır bomba düzenekleri bulunan aracın, belediye görevlisi Mehmet B. tarafından 'belediye hizmetlerinde kullanılmak' amacıyla kiralandığı belirtildi.

van-dan-sonra-suruc-belediye-adina-bomba-yuklu-7621521_x_4200_o.20150823092514.jpg
Tutuklanarak cezaevine gönderilen Mehmet B.'nin Suruç Belediyesi'nde önce zabıta daha sonra da cadde ve sokaklara numara verme görevini yerine getirdiği öğrenildi.

BOMBA YÜKLÜ BULUNDU

Alınan bilgilere göre, Suruç'ta geçen şubatta 21 BA 158 plakalı bir mini kamyonette patlatılmaya hazır biçimde bomba düzeneği bulunmasının ardından harekete geçen Şanlıurfa Emniyeti, aracın Suruç Belediyesi tarafından kiralandığını tespit etti.

ŞÜPHELİ ARAÇTA ARAMA

PKK lideri Abdullah Öcalan'nın 15 Şubat 1999'da yakalanmasının yıldönümü olması nedeniyle olası olayları önlemek amacıyla Suruç'ta güvenlik önlemleri alan polis, 14 Şubat'ta Dikili Mahallesi Kanal Sokak'ta bir düğün salonunun arkasında park halindeki şüpheli araçta arama yaptı.

2 PİL VE 100 ÇİVİ...

Araçta uzaktan kumandalı kullanıma hazır el yapımı parça ve basınç etkili bombanın yanı sıra 14 adet fitil ateşlemeli el yapımı bomba bulundu. Bombanın küçük yangın tüpü üzerine hazırlanmış uzaktan kumandalı bombanın alıcı devresinin 2 pil ile çalıştığı, evresine çakmak tüpleri ve 100 kadar çivinin bantla sarılarak güçlendirildiği anlaşıldı.

500 METRELİK ALANDA ETKİLİ

1500 metre sinyal gönderme gücü bulunan vericinin kullanıldığı yaklaşık 1.5 kilogramlık patlayıcının patlaması halinde 500 metrelik alan içinde canlılar üzerinde öldürücü ve yakıcı etkisi bulunduğu tespit edildi.

Fitil ateşlemeli 14 ayrı el bombasının ise değişik boylarda metal kaplara konularak hazırlandığı ve saniyeli fitil ile patlatılmaya hazır hale getirildiği her biri 200 gram olan patlayıcıların kullanılması halinde 50 metrelik alanda canlılara öldürücü ve yakıcı etkisinin olduğu belirlendi.

AYLIK 2 BİN LİRA

Toplamda 7.5 kilogram olan bombaların izini süren polis, aracın gerçek sahibi olan A.E.'ye ulaştı. Polise ifade veren A.E., aracın 3 Aralık 2014'te Mehmet B. tarafından kiralandığını açıkladı. Aracın, aynı gün Suruç'a götürüldüğünü anlatan A.E., kamyonetin Mehmet B.'ye teslim edildiğini ve aylık 2 bin lira ödenmesi amacıyla kira sözleşmesi yapıldığını açıkladı.

"ÖRGÜTSEL FAALİYET"

A.E., 21 BA 158 plakalı aracın yanı sıra iki aracın daha belediye tarafından zabıta hizmetlerinde kullanılmak amacıyla kiralandığını anlattı. Kira sözleşmesiyle birlikte belediye görevlisi Mehmet B.'nin resmi işlemler yapılması amacıyla kimliğini verdiği anlaşıldı.

Mehmet B.'nin peşine düşen polis, şüphelinin belediyede önce zabıta görevlisi olarak çalıştığını, daha sonra yine belediye bünyesinde cadde ve sokaklara isim verilmesiyle ilgili görev yaptığını belirledi. Polis, 14 Ağustos'ta Suruç'ta PKK'nın gençlik örgütlenmesi YDG-H örgütüne yönelik operasyon yaptı.

TUTUKLANDI

Operasyonda, H.S., İ.H.Ç. ve belediye görevlisi Mehmet B. gözaltına alındı. 9 mm.lik tabancanın yanı sıra Kalaşnikof marka uzun namlulu otomatik tüfek ve mermilerin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan Mehmet B., 'örgütsel faaliyetlerde bulunmak, sokak eylemlerini yönlendirmek ve katılmak' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.