BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İstanbul dev mitinge taşınacak!

AK Parti’nin Kazlıçeşme Meydanı’nda yarın düzenleyeceği "Milli İradeye Saygı" mitinginin hazırlıkları tamamlandı.

Abone ol

Çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, “Bizim güç gösterisine ihtiyacımız yoktur. Bizim gücümüz milletin kendisidir. Burada da millet kendi iradesine saygı duymayanlara cevap verecektir” dedi.

AK Parti’nin Kazlıçeşme Meydanı’nda yarın yapacağı “Milli İradeye Saygı Mitingi” çalışmaları tamamlandı. Alanda mitinge katılacak insanlar için her ayrıntı düşünülürken özellikle güvenlik ve ulaşım alanında büyük çapta organizasyon yapıldığı ifade edildi. Çalışmalara görevlilerin dışında emniyet mensuplarının da katılarak son durumu gözden geçirdikleri görüldü.
Hazırlık çalışmalarını Kazlıçeşme Meydanı’na gelerek incelemelerde bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, hazırlıkların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü ifade ederek, "Şu anda görüyorsunuz lojistik anlamda sahayı tamamlamaya yönelik çalışmalarımız devem ediyor. Bir taraftan da arkadaşlarımız ulaşımı koordine ve planlamaya yönelik son rötuşlarını yapıyorlar. Yarın burası çok muhteşem demokrasi şölenine ev sahipliği yapacak. Binlerce, on binlerce, yüz binlerce ve hatta bir milyonun üzerinde insan yarın inşallah burada olacak” dedi.

ULAŞIM KONUSU

Ulaşımın sorunsuz ve rahat bir şekilde sağlanabilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Babuşçu, “Bizim öncelikli hazırlıklarımız elbetteki ulaşımı planlamaktı ve biz ulaşımı Anadolu yakasından ağırlıklı olarak deniz yolu ile gerçekleştireceğiz. Bütün iskelelerden gemilerle vapurlarla insanları Zieport’a taşıyacağız. Ve oradan ring hattıyla miting alanına alacağız. Zieport’a yanaşamayan daha büyük gemileri Eminönü ve Yenikapı’da tahliye etmek suretiyle yine bu alana alacağız. Metroyu etkin bir şekilde kullanacağız, raylı sistemleri ve otobüsleri etkin bir şekilde kullanacağız. Bütün ulaşım imkanlarını kullanacağız. Belki özel araçlarıyla gelmek isteyenler olacaktır. Gelecek olan insanlarımızı için otopark alanlarımız onlar içinde hazırlandı. Karadan buraya ulaşacak insanları belli noktalardan insanları bu alana ringlerle alacağız. Otobüslerin alana kadar yanaşması mümkün değil, doğru da değil. Parklanma alanlarında konakladıktan sonra Topkapı gibi, Merter gibi, Samatya gibi, Çevizlibağ gibi, Merkezefendi gibi noktalardan buraya yürüyüşlerle ve ringlerle buraya İstanbulluları alacağız” diye konuştu.

Miting alanında ihtiyaca yönelik her detayın tüm ayrıntılarıyla düşünüldüğünü ifade eden Aziz Babuşçu, “Alana geldikten sonra da lojistik anlamında her şey düşünüldü. Sağlıktan, sosyal ihtiyaçlara varana kadar her şey planlandı. Miting bittikten sonra da aynı şekilde güvenli koşullarda evlerine dönecekler” dedi.

MİTİNGE KATILIM
Mitinge beklenen sayısal katılımın sorulması üzerine Babuşçu, “Doğrusu biz siz sayılarla çok fazla uğraşıyoruz değiliz. Yani bu mitingi bir güç gösterisi gibi düşünler ve değerlendirenler var. Bu çok yanlıştır. Bizim güç gösterisine ihtiyacımız yoktur. Bizim gücümüz milletin kendisidir. Burada da millet kendi iradesine saygı duymayanlara aynı zamanda bir cevap verecektir. Onun için bu sadece AK Parti teşkilatları ve seçmenlerinin katılacağı bir miting değil, demokratik refleks anlamında milli iradeye bertaraf etmeye çalışanlara karşı demokratik reflekslerini ortaya koyacak bütün İstanbulluları buraya davet ettiğimiz bir mitingtir. Ve nitekim de öyle ocaktır” diye yanıtladı.

Mitinge Anadolu’dan katılımın planlanıp planlanmadığı sorulan Başkan Aziz Babuşçu, “Anadolu’dan herhangi bir katılım planlamıyoruz. Bu yönde herhangi bir çalışmamız yok ve böyle bir şeyi de öngörmüyoruz. Bireysel olarak gelip katılacak olan insanlara elbetteki söyleyecek bir sözümüz yok. Ama organizasyon anlamında böyle bir şeyi yapmadık ve istemiyoruz da” şeklinde yanıtladı.
(İHA)