BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümetten ilk açıklama geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik , Taksim Gezi Parkı müdahalesinin ardından, "Kusura bakmayın, bu devlet, halkının güvenliğini sağlamak zorunda" dedi.

Abone ol

Bir televizyon kanalına konuşan Hüseyin Çelik , Ak Parti'ye zarar vermeyi amaçladığını savunan Çelik, "Birileri AK Parti 'ye zarar vermek için bunları yapıyorsa, kendi ülkesine ve kendi çocuklarının geleceğine yaptığını bilmeli. Kusura bakmayın. Bu devlet, halkının güvenliğini sağlamak zorunda" diye konuştu.

"TÜRKİYE DEMOKRATİK BİR ÜLKE OLMASAYDI, BUNLARA TAHAMMÜL ETMEZDİ"

Türkiye'nin demokratik bir ülke olmaması durumunda eylemin bu kadar uzun süremeyeceğini kaydeden Çelik, "Başbakan'ın sabrediyoruz dediği budur. Bütün iyi niyet ve toleranslara rağmen kimse bunu anlamıyor. Türkiye demokratik bir ülke olmasaydı, bunlara zaten tahammül edilmezdi" dedi.

"VANDALİZM İNSANLARIN HAYATINI KAYBETMESİNE NEDEN OLDU"

Dış basında yaşananların abartılarak gösterildiğini ifade eden Hüseyin Çelik, "Vandalizm, bu güne kadar insanların hayatını da kaybetmesine neden olmuştur. Şu an yaşananlar İspanyol basınında abartılarak gösteriliyor ve Türkiye geçen sene İspanya'dan daha çok turist çekmişti deniliyor. Ben polisin böyle zevk duyarak müdahale yapabileceğine inanmıyorum" şeklinde konuştu.

Çelik partisinin İstanbul mitinginin yapılacağını dile getirirken, iptal gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.