BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,35
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'dan flaş açıklamalar

AK Parti milli iradeye saygı mitinglerinin ilkini Ankara Sincan'da yapıyor. Mitingden canlı yayında notlar aktarıyoruz.

Abone ol

İNTERNETHABER- AK Parti Taksim Gezi Parkı olaylarının ardından tasarladığı Milli İradeye Saygı Mitingleri'nin ilkkini Ankara Sincan'da yaptı.

ak-parti-mitinginde-mhp-bayraği.jpgCoşkulu kalabalığa seslenen Erdoğan, Mart 2014 seçiminin resmen startını verdi. Kendisini dinlemeye gelen kalabalığa yaşanan gelişmeler karşısında 'sabır' ve 'sağduyu' çağrısı yapan Erdoğan, "Sabredeceğiz, 8 ay sonra sandıkları patlatacağız" dedi.

28 ŞUBAT'IN SİMGESİ

AK Parti, 28 Şubat döneminde tankların yürüdüğü ve 28 Şubat'ın sembolü haline gelen Sincan'ı miting alanı olarak seçilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

MEYDAN DOLDU TAŞTI

AK Parti'li ve MHP'lilerin doldurduğu miting alanı yağmurlu havaya rağmen hıncahınç doldu. Aşırı kalabalık nedeniyle bazı kişiler fenalık geçirdi.

UZUN SÜRE MEYDANDAKİLERİ SELAMLADI

Akşam saat 18.00 sıralarında miting alanına gelen Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte miting alanındakileri selamladı.

Erdoğan sözlerine "Bu manzarada yakıp yıkmak yok gönül insanları var. Sessiz yığınların sesini duymak isteyen varsa Ankara'dan işitsin.

BİR MİYİZ ANKARA
İRİ MİYİZ ANKARA
DİRİ MİYİZ ANKARA
HEP BERABER TÜRKİYE MİYİZ?

Mesele bu... Soruyorum KARDEŞ MİYİZ ANKARA? Bundan güzeli olabilir mi? Milli iradenin sesini duymak isteyen buraya gelsin" sözleriyle başladı.

TORUNUM BENİ BUNUNLA KALDIRIYOR

Mesele bu kardeşliği anlamak bir ve beraber olmak. Şimdi yeniden soruyorum milli iradeye sahip çıkıyor muyuz, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz, sandığa sahip çıkıyor muyuz? Rabbime hamdolsun. Bize bu birlik şuuru içinde yoluna devam eden böyle bir topluluğu nasip ettin.

a.20130615201350.jpg

Artık üçbuçuk yaşındaki torunum bile beni bununla kaldırıyor:

DİK DUR EĞİLME BU MİLLET SENİNLE diyor. Biz bu yola kefenimizle çıktık. Bu kervan aynen böyle yürüyecek. Bu millet hükümetine sahip çıkıyor.

TEŞEKKÜR EDERİM

Bugün buradan dünyaya ses verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün milli iradeye sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Aşkınız, sevdanız, muhabbetiniz, ahde vefanız için sizleri kutluyorum

Benim milletimin kalp gözü açıktır. Siz oynanan oyunu gördünüz. Siz kurulan tuzağı hissettiniz. Siz yapılan saldırıların hedefini anladınız. İşte bugün siz bu meydanda tek bir gönül, tek bir yürek olarak o çirkin oyunu o haince tuzağı bozuyor, millet burada diye tüm dünyaya haykırıyorsunuz.

BİZ EL UZATTIK ONLAR YUMRUK ATTI

Biz ayrım gözetmeksizin herkese el uzattık ama birileri bize yumruk uzattı. yumruk uzatanla toka yapılabilir mi. Bugün burdan itibaren artık yola çıktık. Sincan'da başladık. Bu aynı zamanda Mart 2014 seçimlerinin yerel kampanyasının ilk adımıdır.

Türkiye'de çok uzun süredir hasret çekilen birlik ve beraberliği tesis ettik. Milletimizin tamamı aynı hedefe yöneldi. Kimsenin şu birliği bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin yeniden köy köy, sokak sokak ayrılmasına, birbiren düşman edilmesine asla müsade etmeyeceğiz. Hepsinin hevesleri kursaklarında kalacak.

BİZ DUA VE YAKARIŞ İLE DİRENİRİZ

Bizim millet olarak öyle bir direniş tarzımız vardır ki tüm oyunları bozar, tüm tuzakları altüst eder. Biz duada yakarış ile direniz. Biz sukut ederek sabrederek mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler diyerek direniriz. Ama onlar bunu anlamaz.

ERDOĞAN'DAN GEZİ PARKI'NA ÜLTİMATOM (TIKLAYIN)

Başbakan Erdoğan konuşmasının önemli bir bölümünü Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ayırdı. Gezi Parkı'ndaki eylemcilere yarına kadar süre veren Erdoğan, sert bir mesaj gönderdi. (HABERİ OKU)

44546.jpg

SABRETTİK!

Polisimize el uzattılar sabrettik. Polisimize başında malesef başında CHP ünvanı olan bir milletvekili tarafından en edepsiz şekilde dil uzattılar. Sabrettik. Başörtülü kızlarımıza el uzattılar. SABRETTİK... Üniversitelere sokmadılar. Camilerimize ayakkabıları ile girdiler. Camilerimizde içki içtiler. SABRETTİK... Sabrediyoruz. Duvarlara hakaretler yazdılar. Sabahlara kadar azgınca küfrettiler. Ama SABRETTİK...

8 AY SONRA SANDIKLARI PATLATACAĞIZ

Sabrettik çünkü biliyorduk ki kem söz sahibinindir. Çocukları yaşlıları kadınları rahatsız ettiler. Bütün bunlara karşı sabrettik sabrediyoruz. Bütün bu vandallıkların hesabını yargıda soracağız. 8 ay daha sabredeceğiz. 8 ay sonra milletin önüne sandık gelince bunlardan hesabı işte orda soracağız. BUNA HAZIR MIYIZ? Kapı kapı dolaşacağız sandıkları patlatacağız.

YALANLA YIKIP DÖKMEK İÇİN YOLA ÇIKMADIK

Biz yalanla, yıkıp dökmekle bu yola koyulmadık. Biz alın terimizle, demokrasiyle, sandıkla direniriz. Bu millete 27 Mayıs'ta bu oyunu oynadılar. Biz o oyunun hesabını hukukla, demokrasiyle sandıkla sorduk. Bize 12 Mart'ta 12 Eylül'de 28 Şubat'ta bu oyunu oynadılar. Biz hukuk, demokrasi, ahlak ve edep içinde bunun hesabını sorduk. Bu şiddetin hesabını 8 ay sonra ahlat ve edebimizle sandıkta sorcağız.

Bize nasıl bir oyun oynadıklarını, nasıl tuzak kurduklarını çok iyi görmenizi istiyorum. 17 gündür bu medya, bu siyasetçiler, bu sosyal medya bilinçli şekilde meselenin aslını gizliyor. Israrla ağaç diyerek, çevre diyerek konuyu saptırmaya çalışıyorlar. Yapılan hukuksuzluğu şiddeti yapılan tahribi bu şekilde örtmek istediler. Bu masum talebin arkasına sığınarak büyün bir siyasi provokasyonun peşinde oldular.

MHP'LİLER ERDOĞAN'I MEST ETTİ (TIKLAYIN)

Erdoğan'ın miting alanında AK Partili'lerin yanı sıra çok sayıda da MHP'li vardı. Bir ara Erdoğan için pankart açan MHP'lilere Erdoğan'dan da büyük bir teşekkür vardı. (HABERİ OKU)

44550.jpg

1 DEĞİL 2 DEĞİL 3 DEĞİL TAM 4 TANE KREDİ KURUMU NOTUMUZU ARTTIRDI

Bütün bu olayların zamanlamasına dikkatlerinizi çekiyorum. Mayıs ayında Türkiye çok sevindirici gelişmeler yaşadı. Rekor üstüne rekorlar kıran bir iktidar var. Çitayı hep yükseğe çektik. Olmaz denilenler oldu. ulaşılamaz denilenlere ulaştık. Ancak geçtiğimiz Mayıs ayı bizim için ülkemiz için Türkiyemiz için çok daha başka bir aydı.

1) 46 milyar dolarlık İstanbul’a üçüncü havalimanı ihalesini gerçekleştirdik.
2) Ankara’da Japonya başbakanını ağırladım. Türkiye’de 22 milyar dolarlık bir yatırımla, nükleer enerji santralinin kurulması için ilk adımları attık.
3) İstanbul boğazına 2,5 milyar dolarlık bir yatırımla üçüncü köprünün temelini attık. 2015’te üzerinden geçeceğiz. Bu köprü dört gidiş dört geliş, aynı zamanda raylı sistem. Bunların akılları bunu almaz ki. Bunların böyle bir ufku yok.
4) İstanbul Borsası 93 binin üzerine çıkarak rekor kaydetti.
5) Merkez Bankası biz geldiğimizde 2002 rezervi 27,5 milyar dolar. Mayıs ayı içinde ne oldu? 135 milyar dolara çıktı.
6) Gösterge faizi, biz göreve geldiğimizde yüzde 63’tü. Yani devletin borçlanma faizi. Ne oldu biliyor musunuz? 4,61’e indi. Ankaralı kardeşlerim bu faiz kimin cebinden çıkıyordu? İşte bu milletin cebinden çıkıyordu. Faiz lobisine gidiyordu.
7) Bir değil, iki değil, üç değil tam dört tane kredi derecelendirme kuruluşu artarda Türkiye’nin kredi notunu mayıs ayı içinde artırdı.
8) IMF ile ilişkilerimizde tarihi bir gelişme yaşandı. Borcumuz 23,5 milyar dolardı. 14 Mayıs’ta son taksidi ödedik ve borcu sıfırladık.
9) Enflasyonda sanayi üretiminde, dış ticarette yeni rekorlara şahit olduk.
10) Çözüm sürecinde çok iyi neticeler aldık. 6 aydır hamd olsun doğudan acı haberler gelmiyor. Türkiye’nin her köşesinde kardeşliği hoş görüyü egemen kıldık.

REYHANLI'YLA İLGİLİ SUSUYORUM

İşte Türkiye’de bunlar yaşanırken, Mayıs ayının sadece ilk iki haftasına bu kadar güzel gelişme sığdırılırken, bunlar önce Reyhanlı’da 53 kardeşimizi şehit ettiler. Bu 53 şehidimizle ilgili de ilerde konuşacağım, şimdi konuşmuyorum, yine sabrediyorum. Onun da vakti saati gelecek. Ama ana muhalefetin genel başkanının konuşması lazım. Şu anda dört kişi tutuklandı. Şifre çözülüyor. CHP’nin milletvekilleri Suriye’ye niye gittiler? Ve onları getirip götüren kim? Oyunun içinde kimler var. Hepsi yavaş yavaş çözülüyor. Bu daha başlangıç.

"CHP GENEL BAŞKANI'NA İSTİFA ET DEDİM"

İtibarı her gün artan Türkiye’nin bu acıyı yaşanmasını istediler. Reyhanlı saldırısını planlayan uygulayan alçağın, az önce ifade ettim CHP heyetini iki kez Şam’a götürüp Esed alçağı ile görüştüren kişi olduğunu öğrendik. CHP Genel Başkanına istifa et dedim. Pişkin, sonra nereden koltuk bulacak. CHP Genel başkanına cevap ver dedik. Ama kardeşim, bu iş maalesef yüz ister. Hani CHP genel başkanı sürekli söylüyor ya. Yalancıdan başbakan olmaz diyor ya. Evet yalancıdan bu ülkede başbakan olmaz. İşte onun için Kılıçdaroğlu geldiğinden beri başbakan olamadı, olamayacakta. Sen öyle diyorsun, millet böyle diyor. Demek ki yalancı sensin doğru burada.

Çarşı'dan başbakan olmaz diyor. O yüzden Kılıçdaroğlu hiçbir zaman başbakan olamayacak. Pişkinden, mezhep ayrımcılığı yapandan da bu ülkede başbakan olmaz.

ERDOĞAN'DAN MEHMET ALİ ALABORA'YA SERT ÇIKIŞ (TIKLAYIN)

Taksim Gezi Parkı eylemlerini önde gelen isimlerinden Mehmet Ali Alabora'da Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerinden nasibini aldı. Erdoğan, Alabora'nın Twitter'dan attığı mesajlara ilişkin de dava sinyali verdi. (HABERİ OKU)

44548.jpg

EMANETİNİZ BİZDE

Sizin emanetinizi önce Allah sonra siz alabilirsiniz. Egemenlik milletindir. Milletin seçimiyle iş başına gelmiş hükümete hiç kimse kast edemez. Kimse kuru gürültüyle demokrasiyi ayaklar altına alamaz.

KİMSE BİZİ KORKUTAMAZ

Hiç bir faiz lobisi, hiçbir karanlık odak bizi korkutamaz. Kimse bize geri adım attıramaz. Biz bu yola millet için çıktık. Hiç endişeniz olmasın biz bu yola tıpkı merhum Menderes, merhum Özal, merhum Erbakan gibi kefenimizle çıktık. Biz sadece Allah'a boyun eğeriz.

Ekonomide Türkiye'yi 3 kattan fazla büyüttük, Eğitim, sağlık, adalette, konutta, enerjide, ulaşımda her alanda Türkiye'ye ilkleri yaşatttık. Türkiye'nin uluslararası itibarını yükselttik. Ankara'yı dünyanın en itibarlı başkenti konumuna yükselttik. dünyanın her yerinde türk bayrağı gıptayla izleniyor.

HİÇBİR ETNİK KÖKENİN DİĞERİNE ÜSTÜNLÜĞÜ YOK

Dünyanın her yerinde türk pasaportu saygı görüyor. Dünyanın her yerinde TC gıptayla övgüyle izleniyor. Çok daha fazla ter dökeceğiz. Birliğimizi, beraberliğimiz, kardeşliğimizi en güzel şekilde büyüteceğiz. Başkent Ankara'dan ilan ediyorum. Bu ülkede bizim nazarımızda hiçbir etnik kökenin diğerine üstünlüğü yoktur.

Türkü'yle, Kürdü'yle, Lazı'yla Çerkezi'yle, Boşnağı'yla, Nomanı'yla vs.. Tüm etnik unsurlar bu ülkede biriz beraberiz. Yunus gibi, yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Kimse kimseye üstünlük taslamasın. Hepsi Allah'ın kulu. Alevi'nin Sünni'ye Sünni'nin Aleviye üstünlüğü yoktur. Bunu kaşıyanlar var bu ülkede. Bu oyuna ne olur gelmeyin.

MİTİNG ALANINDAN İLGİNÇ PANKARTLAR (TIKLAYIN)

AK Parti'nin Sincan'daki mitingine miting alanına asılan pankartlar damga vurdu. İşte o pankartlar... (HABERİ OKU)

44549.jpg

FAİZ LOBİSİ HAPI YUTTUN

Biz öyle bir dinin mensubuyuz ki aynı musalladan kalkıyoruz. Musalla taşına trilyarder geldiğinde hoca efendi cumhurbaşkanı, başbakan, vekil, trilyarder niyetine demiyor. Er kişi niyetine, hatun kişi niyetine diyor. İşte gerçek eşitlik orada, orada..

Biz oraya hazırlanıyoruz. Oraya hazırlanacağız. 2 metreküp mezar. O mezara konulacaksın. Eyy faiz lobisi sen de ben de oraya gireceğiz. Eğer yaptığın bir şey varsa yırttın paçayı, yoksa yuttun hapı.

Erdoğan sözlerine dün karne alan öğrencileri kutlayarak tamamladı.

"Dün karneleri alan tüm öğrencilerimizi selamlıyorum. Üniversite sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum"