BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,04
HABER /  GÜNCEL

TEM ve E5'de eylem köprüde müdahale

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nı müdahaleyi protesto eden gruplar TEM ve D-100'ü trafiğe kapattı.

Abone ol

Polisin Gezi Parkı'na müdahalesinin ardından Gazi Mahallesinde toplanan büyük bir protestocu grup TEM otoyoluna indi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sayıları binlerle ifade edilen grup Ankara istikametine yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında gezi parkına müdahele ve hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Öte yandan İstanbul'un her iki yakasında bulunan bir çok semtte toplanan farklı büyüklükteki grupların Gezi Parkına müdahaleyi protesto ettikleri haberleri geliyor.

D-100'Ü TRAFİĞE KAPATTILAR

Gezi Parkı’na yapılan polis müdahalesinin ardından Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplanan kalabalık yürüyüşe geçti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe başlayan yüzlerce kişilik grup ‘Hükümet İstifa’ ‘Her yer Taksim her yer direniş’ şeklinde sloganlar attı. İncirli caddesini trafiğe kapatarak yürüyen grup oturma eylemi yapıp İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra grup, D-100 karayoluna çıkarak Topkapı istikametini trafiğe kapattı. Sürücüler de sloganlar atan kalabalığa korna çalarak destek verdi.

KÖPRÜ GİRİŞİNDE MÜDAHALE

Anadolu yakasından yola çıkan protestocu bir grup, Boğaziçi Köprüsü'ne yaklaşırken polis tarafından durduruldu.

Polis, göstericileri köprüyü girmemeleri konusunda uyardı. Ancak göstericiler yürümek isteyinci polis müdahalede bulundu. D-100 Altunizade mevkiindeki müdahale sırasında tazyikli su ve gaz kullanıldı. Müdahale ve gösteriler nedeniyle Anadolu yakasında trafik Çamlıca gişelerden Boğaziçi Köprüsü'ne kadar tıkandı.